Η Sharp τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολύ από τη δυναμική της. Βλέποντας τις απώλειες της να έχουν ενταθεί, αναδιοργανώνει τις δραστηριότητές της σε μία προσπάθεια για ανάκαμψη.

Σε αυτή τη προσπάθεια έρχεται να προστεθεί η συμφωνία με τη Samsung για την πώληση του 3% της εταιρίας έναντι 112 εκατομμυρίων δολαρίων, που εκτός από τα οικονομικά οφέλη και την ανάσα ρευστότητας, προσφέρει και νέες επιχειρηματικές δυνατότητες.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η κίνηση της Samsung να επενδύσει στην ιαπωνική εταιρία, είναι πολύ πιθανό να δώσει μεγάλη ώθηση στις προσπάθειες για να αναστήσει την επιχειρηματική της δράση.

Όπως δηλώνει και ο σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης του Eurotechnology, Gerhand Fasol, «για τη Sharp αυτή η κίνηση είναι θετική όπως και να το δει κανείς. Η Samsung όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει τη Sharp να ομαλοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής και λειτουργίας της, αλλά είναι πιθανό να γίνει και βασικός πελάτης των προϊόντων της, ειδικά στις επίπεδες οθόνες».

Οι δηλώσεις του Fasol ενισχύονται και από τις δηλώσεις του κορεατικού κολοσσού που τονίζει πως «η συμφωνία αυτή θα θέσει γερά θεμέλια για τη Samsung ώστε να εξασφαλίσει μία σταθερή προμήθεια οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD) από διαφορετικές πηγές».

Φυσικά, η είδηση της εξαγοράς επηρέασε και το δείκτη της μετοχής της Sharp στο χρηματιστήριο του Τόκιο, που σημείωσε άνοδο της τάξης του 17%,αγγίζοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας τα 350 γεν.