Η Huawei είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία κατασκευής κινητών συσκευών, που το 2013 έχει ήδη ανακοινώσει την είσοδό της στην αγορά με ακόμα μεγαλύτερη γκάμα συσκευών. Σε αυτή τη λογική κινείται και η ανακοίνωση του Ascend P2 mini, που θα αποτελέσει αξιόλογη πρόταση στη μικρή κατηγορία.

Πρόκειται για μία συσκευή που θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, 1GB μνήμης RAM. κάμερα 8 megapixel και λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean, τη στιγμή που ο «μεγάλος του αδερφός» θα είναι εξοπλισμένος με οθόνη 4,7 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή με χρονισμό στα 1,8Gz, 2GB μνήμης RAM, κάμερα 13 megapixel και το ίδιο λειτουργικό.
Η τακτική της κινέζικης εταιρίας, ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή της Samsung, που εδώ και δύο περίπου χρόνια πάντα κυκλοφορεί μία mini έκδοση των συσκευών της.

Η παρουσίαση του Ascend P2 mini αναμένεται να γίνει στην MWC 2013 που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, όπου αναμένουμε να μάθουμε τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής, αλλά και πληροφορίες για τις χώρες κυκλοφορίας του και την τιμή του.