Είναι αλήθεια πως, η καθιστική ζωή επικρατεί στην εποχή μας και όλοι φαίνεται πως χρειαζόμαστε ένα επιπλέον κίνητρο για να γυμναστούμε.

Σε αυτό το πνεύμα, η Fitbit, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό βραχιόλι, που έχει σαν στόχο να «ενεργοποιήσει» τον κάτοχο του.

Πρόκειται, για ένα πολύχρωμο μετρητή βημάτων που παρακολουθεί και καταγράφει στοιχεία από το καθημερινό σας περπάτημα, όπως και τη διάρκεια και τις διαταραχές του ύπνου σας.

Το Flex μπορεί να καταγράψει τα βήματα σας, να υπολογίσει την απόσταση που καλύψατε, να μετρήσει τις θερμίδες που καταναλώσατε καθώς και το χρόνο που ασκηθήκατε.

Επίσης, διαθέτει λειτουργία αθόρυβου ξυπνητηριού και δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας στόχων, με κάποια λαμπάκια LED να σας «επιβραβεύουν» ανάλογα με την πρόοδο σας.

Το νέο gadget μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με σταθερούς υπολογιστές ή ακόμα και κινητές συσκευές μέσω Βluetooth 4.0 και οι μπαταρίες λιθίου εξασφαλίζουν διάρκεια ζωής 5-7 ημερών.

Το Flex, παρουσιάστηκε στη CES 2013 και αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2013 στην τιμή των 99,95 δολαρίων (περίπου 75 ευρώ).