Η Leap Motion δημιούργησε τη δική της τεχνολογία για τον έλεγχο των υπολογιστών με χειρονομίες, με το νέο ομώνυμο gadget της να παρέχει έως και 200 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από οποιαδήποτε άλλη πρόταση κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Η τεχνολογία είναι παρόμοια με αυτή του Kinect της Microsoft και από την πρώτη κόλας ημέρα που έκανε την εμφάνισή της έχει απασχολήσει περισσότερους από 26.000 (!) προγραμματιστές που δουλεύουν πυρετωδώς στην δημιουργία συμβατών εφαρμογών.

Η Asus, με ανακοίνωση της έκανε γνωστή τη συνεργασία της με τη Leap Motion για την ενσωμάτωση της νέας λειτουργίας σε επιλεγμένα μοντέλα σταθερών και φορητών υπολογιστών, με τη νέα σειρά AiO PCs να βρίσκεται στη σχετική λίστα.

Μάλιστα, η Asus, ανακοίνωσε πως τα μοντέλα που θα υποστηρίζουν τη λειτουργία Leap Motion θα περιλαμβάνουν και το αντίστοιχο App Store από το οποίο θα μπορούν οι χρήστες να αγοράσουν συμβατές εφαρμογές.

Πρόκειται, για μία τεχνολογία που έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα της τεχνολογικής κοινότητας και η Asus σίγουρα θα κερδίσει σημαντικό μερίδιο με την ενσωμάτωσή της.

Να θυμίσουμε εδώ, πως το Leap Motion κοστίζει μόλις 70 δολάρια (55 ευρώ), με το χαμηλό κόστος του να κάνει δεδομένη την εμπορική επιτυχία του.