H LG παρουσίασε ένα νέο κλιματιστικό χώρου που υποστηρίζει τη λειτουργία φωνητικών εντολών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο χρήστη να το ενεργοποιήσει, να το απενεργοποιήσει και να αυξήσει ή να μειώσει την ένταση χωρίς τη χρήση κάποιου τηλεκοντρόλ.

Το LG Whisen, χάρη στον αισθητήρα ήχου και αναγνώρισης φωνής που έχει δίνει τη δυνατότητα ελέγχου από απόσταση έως και 5 μέτρων, χωρίς τη χρήση χειριστηρίου ή κουμπιού ή κάποιας ειδικής εφαρμογής.

Φυσικά, για αυτούς που δε θέλουν να «φωνάζουν», υπάρχει μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή για κινητές συσκευές που επιτρέπει το χειρισμό και τον έλεγχο από απόσταση.

Το Whisen είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία 4D air-conditioned cooling, που αναγνωρίζει τη θέση του χρήστη στο χώρο και στέλνει τον αέρα προς το μέρος του.

Έχει επίσης ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κάμερα ασφαλείας αφού συγχρονίζεται με το κινητό τηλέφωνο και μπορεί να στείλει ό, τι λαμβάνει, σε ζωντανή σύνδεση, στην οθόνη του κινητού.

Διαθέσιμο θα γίνει το νέο κλιματιστικό από την ερχόμενη άνοιξη, με την τιμή του να είναι στα 3.300 δολάρια (2.500 ευρώ).