Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία που η Google παρουσίασε το λειτουργικό Android και σήμερα υπάρχουν εφαρμογές πρακτικά για τα πάντα.

Πολλές μάλιστα είναι και δωρεάν και κάποιες από αυτές δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις άλλες που πληρώνεις για να χρησιμοποιήσεις.

Μια τέτοια είναι το VLC για Android, η γνωστή πλατφόρμα βίντεο VLC δηλαδή που κυκλοφορεί εδώ και καιρό βελτιστοποιημένη για το mobile λειτουργικό.

Μια από τις καλύτερες και δυνατότερες πλατφόρμες αναπαραγωγής βίντεο λαμβάνει μάλιστα συνεχώς updates, αναγκάζοντας τους ειδικούς να την περιλαμβάνουν κάθε χρόνο στα καλύτερα apps για το Android!

Το VLC υποστηρίζει κάθε σχεδόν αρχείο εικόνας και ήχου, ακόμα και τα network streams, τα ISO των DVD και ό,τι άλλο θα ήθελες να αναπαράγεις στο κινητό σου. Υποστηρίζει υπότιτλους, υποστηρίζει το Chromecast, διαθέτει αμέτρητα aspect ratios και ένα σωρό ακόμα εργαλεία για να μη συμβιβάζεσαι με την εικόνα. Ούτε με τον ήχο, καθώς το equalizer που διαθέτει έχει κάνει πολλούς να το χαρακτηρίσουν ακόμα και ως έναν από τα καλύτερους music players!

Ακόμα και gesture controls υποστηρίζει, για να ρυθμίζεις με μια κίνηση του χεριού την ένταση του ήχου και τη φωτεινότητα χωρίς να πρέπει να πας σε μενού.

Το VLC For Android έχει από πίσω του όλη την ομάδα της VideoLAN που δεν σταματά να το υποστηρίζει, αφήνοντάς το διαχρονικά ανοιχτού κώδικα. Είναι γρήγορο, είναι φιλικό στη χρήση και είναι φυσικά ολότελα δωρεάν, χωρίς να έχει καν διαφημίσεις. Ούτε μία δεν θα δεις ποτέ.

Το VLC δεν είναι το μόνο video player app για Android, είναι όμως πιθανότατα το μόνο που θα χρειαστείς ποτέ.