Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κινητήρα στον κόσμο από αλουμίνιο

H κατανάλωση καυσίμων μειώνεται περίπου κατά 15%


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
23:39
28/01/2019
Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κινητήρα στον κόσμο από αλουμίνιο
4
loading

Επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Νοβοσιμπίρσκ ξεκίνησαν τις δοκιμές ενός κινητήρα, που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και καταγράφεται ως ο πρώτος κινητήρας αλουμινίου στον κόσμο.

Οι πρώτες δοκιμές έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να σχεδιάσουν έναν μικρότερο κινητήρα, δηλώνει ο καθηγητής της έδρας κατασκευής αεροσκαφών και ελικοπτέρων της σχολής αεροναυπηγικής του πανεπιστημίου Ιλιά Ζβερκόφ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι επιστήμονες του πανεπιστημίου σχεδίασαν τον πρώτο στον κόσμο κινητήρα που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και έχει βάρος 200 κιλών. Ο κινητήρας που λειτουργεί με σύνηθες καύσιμο αυτοκινήτου θα προσαρμοσθεί στο διθέσιο αεροσκάφος τύπου Yak-52, οι κινητήρες του οποίου έχουν υπερβεί το όριο των δυνατοτήτων τους.

«Κατά την διάρκεια των δοκιμών, διαπιστώθηκαν κάποια ελαττώματα στον σχεδιασμό του και λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά τα λάθη, θα σχεδιάσουμε έναν νέο κινητήρα μικρότερο ως προς τις διαστάσεις του. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη βασική μας ιδέα και στόχος μας είναι να λάβουμε την έγκριση για τις κρατικές προδιαγραφές ισχύος και χωρητικότητας του κινητήρα», δήλωσε ο Ζβέρκόφ προαναγγέλλοντας ότι ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του νέου κινητήρα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι.

Η χρήση αλουμινίου έναντι του χάλυβα δίνουν την δυνατότητα στους επιστήμονες να μειώσουν το βάρος του κινητήρα κατά 30-40% σε σχέση με τους ανάλογης ισχύος κινητήρες από χάλυβα, Παράλληλα αυξάνεται η ιπποδύναμη του κινητήρα στους 400 Hp, ενώ η κατανάλωση καυσίμων μειώνεται περίπου κατά 15%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΓιώργοςΜηχ

  Ότι να ναι.. Ο πρώτος κινητήρας από αλουμίνιο κατασκευάστηκε από τους Γερμανούς πριν από 90 χρόνια. Όποιος ενδιαφέρεται ας επισκεφθεί το μουσείο της ΜΑΝ στο Augsburg.

  1. avatar Nikolas_A

   Το \"εξ ολοκλήρου\" είναι η φράση-κλειδί...

  2. avatar ότι να ναι

   “The world’s first aircraft engine fully made of aluminum has been developed by designers of the basic Novosibirsk State Technical University. Even the parts exposed to the highest loads are made of aluminum, namely, the crankshaft, cylinder barrels and the flywheel.”

   1. avatar dk.

    and the source ???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει