Οι εκλογές στις ΗΠΑ, που θα γίνουν στις 6 Νοεμβρίου, πλησιάζουν και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι αναζητούν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στις τελική τους απόφαση. Ωστόσο, τα εν λόγω στοιχεία δεν ήταν τόσο καλά οργανωμένα στο Διαδίκτυο και πολλές φορές ήταν δύσκολο να βρει κανείς συγκεντρωμένες τις πληροφορίες που θέλει στο μέσο.

Γι αυτό το λόγο δύο διαδικτυακοί κολοσσοί, η Microsoft και η Google δημιούργησαν στις μηχανές αναζήτησής τους ιστοσελίδες όπου παρέχονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία που μπορεί να χρειαστούν οι ψηφοφόροι.

Το Bing της Microsoft αποκάλυψε στις 30 Οκτωβρίου το «Elections 2012», όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συγκεντρωμένα όλα τα πρόσφατα νέα που έχουν να κάνουν με Ομπάμα και Ρόμνεϊ. Στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν ακόμη οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και οι δημοφιλείς αναλύσεις που έχουν γίνει για τις εκλογές σε Facebook και Twitter.

Για τη συγκεκριμένη σελίδα, το Bing συνεργάστηκε με την Real Clear Politics, το Cook Political Report, την Huffington Post και το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Με τη σειρά της η Google αποκάλυψε ένα «εργαλείο πληροφοριών για τους ψηφοφόρους» (Voter information tool).
Οι χρήστες μπορούν να βρουν σε αυτό το site τα τελευταία νέα και τις τάσεις των ψηφοφόρων σε κάθε πολιτεία ξεχωριστά αλλά και συνολικά. Στη σελίδα της Google, υπάρχουν μέχρι και οι κανόνες και προϋποθέσεις της ψηφοφορίας της 6ης Νοεμβρίου.

Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης συνεργάστηκε με το CNN καθώς και άλλους ομίλους από τον χώρο των MME.