Όπως είχε υποσχεθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, η Google κυκλοφόρησε μια ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής αναζήτησης της για συσκευές iOS.

Η ανανεωμένη έκδοση προσφέρει υποστήριξη της μεγαλύτερης ανάλυσης του iPhone 5 και βελτιωμένη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης, η οποία υπόσχεται «γρηγορότερη και σημαντικά βελτιωμένη αναγνώριση φωνής», στην αγγλική γλώσσα βέβαια.

Έτσι θα μπορείτε να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας προφορικά, χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τις λέξεις-κλειδιά που αναζητάτε, ενώ τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σας παρέχονται προφορικά μέσω «Text-To-Speech» σε μορφή παρόμοια με του Google Now.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει ακόμα ενσωματωμένο το Google Goggles, με το οποίο μπορείτε να φωτογραφήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο και να αναζητήσετε πληροφορίες για αυτό στο διαδίκτυο, δυνατότητα χρήσης χειρονομιών για την πλοήγηση στην εφαρμογή καθώς και ενσωματωμένη λειτουργία για την αναζήτηση λέξεων ή όρων μέσα σε μια ιστοσελίδα.

Το Google Search είναι διαθέσιμο δωρεάν στο iTunes για τους χρήστες iPhone, iPod Touch και iPad, με έκδοση λειτουργικού iOS 4.3 και νεότερης.