Αρκετό καιρό πριν από την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής και παρά την σχετικά «αδιάφορη» υποδοχή από μεγάλη μερίδα του Αμερικάνικου τύπου αλλά και του κοινού μετά την επίσημη ανακοίνωση του, το Wii U ήδη «ξεπούλησε» στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού οι καταναλωτές εξάντλησαν όλες τις προ-παραγγελίες από καταστήματα όπως το Best Buy, το GameStop και το Walmart.

Χωρίς ανάλογο ανταγωνισμό από την Sony ή την Microsoft μέχρι το 2013, η Nintendo αναμένεται να προσελκύσει αρκετά μεγάλο όγκο καταναλωτών, εάν βέβαια εκμεταλλευτεί στο έπακρο το προσωρινό μονοπώλιο της.

Ο αναλυτής Michael Pachter της Wedbush Securites μάλιστα υπολογίζει πως η γραμμή παραγωγής της Nintendo αναμένεται να παράγει περίπου 1.2 εκατομμύρια συσκευές κάθε μήνα.

Με βάση αυτόν τον αριθμό, υπολογίζει μέχρι τις γιορτές να έχουν κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά 3.6 εκατομμύρια Wii U ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διατεθούν 1.2 έως 1.5 εκατομμύρια συσκευές, οι μισές από τις οποίες θα είναι διαθέσιμες στις 18 Νοεμβρίου.

Το Wii U θα είναι κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 18 Νοεμβρίου στην τιμή των 300-350 δολαρίων, ενώ εμείς θα το δούμε στα ράφια των καταστημάτων λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Νοεμβρίου.