Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει φαινόμενα απάτης αλλά και ανεπιθύμητων διαφημίσεων, η Google αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της για την ένταξη εφαρμογών στο Play Store.

Συγκεκριμένα, εφαρμογές οι οποίες είναι σχεδιασμένες για να μπερδεύουν τους χρήστες, όπως για παράδειγμα απομιμήσεις γνωστών εφαρμογών όπως το Angry Birds και το Cut the Rope σύντομα θα αφαιρεθούν εντελώς από το online κατάστημα.

Κάποιες από αυτές κυκλοφορούσαν σε μικρότερη τιμή από τις αυθεντικές, χωρίς βέβαια να διαθέτουν την αντίστοιχη υποστήριξη, ενώ άλλες ήταν μεν ολόιδιες με τις αυθεντικές και δωρεάν, αλλά γέμιζαν την οθόνη των κινητών διαφημίσεις.

Την ίδια μοίρα θα έχουν και όσες δωρεάν εφαρμογές εμφανίζουν κακόβουλες και ανεπιθύμητες διαφημίσεις μέσω του συστήματος Airplay στην μπάρα ειδοποιήσεων.

Επίσης η Google ξεκαθάρισε πως όταν κάποιος χρήστης ακυρώσει μια συνδρομή προτού λήξει η τρέχουσα περίοδος χρέωσης, δεν θα ακυρώνεται αυτόματα η συνδρομή τους, θα συνεχίσουν δηλαδή να λαμβάνουν τα προνόμια της συνδρομής μέχρι να λήξει η συνδρομή με βάση την τελευταία πληρωμή τους.

Οι developers έχουν διορία 30 ημερών να πραγματοποιήσουν τυχόν αλλαγές στις εφαρμογές τους, αλλιώς μετά από αυτό το διάστημα αυτές θα διαγραφούν από το Play Store.