proho.gr

Είναι κανόνας πώς ό,τι πρόβλεψη και αν κάνουμε για το μέλλον αυτή θα βγει λανθασμένη. Για παράδειγμα τη δεκαετία του ’50 οραματίζονταν ιπτάμενα και πυρηνικά αυτοκίνητα μέχρι το 1980.

Όσοι έκαναν προβλέψεις για το μέλλον στις αρχές του ’90 ούτε καν είχαν φανταστεί την εξάπλωση των προσωπικών υπολογιστών ή του Internet. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για smartphones, tablets και social media.

Παρόλα αυτά η Sony δεν πτοείται από το γεγονός. Σε συνεργασία με τη «Forum for the Future» οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από το project FutureScapes και αποφάσισε να μας το παρουσιάσει.

Το Future Scrapes περιλαμβάνει τέσσερα μικρότερα projects. Πρώτα, το Wandular, μία συσκευή πολλαπλών χρήσεων που είναι πάντα ενημερωμένη μέσω cloud. Στη συνέχεια το «Hyper Village», το οποίο είναι ένας χώρος που συνδυάζει την τεχνολογία με τη φύση για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Μετά το «The Internet of Things Academy», το οποίο είναι μία πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ενημερώνονται για software και harware, καθώς και για τις συσκευές που χρησιμοποιούν καθημερινά. Παράλληλα δημιουργείται ένα δίκτυο ανάμεσα σε διάφορες γειτονιές μέσα από το οποίο οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Τέλος, έχουμε το «Shift», το οποίο καθορίζει τη σχέση μας με την τεχνολογία και τον τρόπο που αυτή μπορεί να αλλάξει τη σχέση μας με τη φύση.