proho.gr
Χτίζοντας πάνω σε στρατηγικές συνεργασίες με τις Motorola Mobility Inc. και Lenovo, η Intel ανέπτυξε νέες σχέσεις με τις εταιρείες Orange, Lava International Ltd. και ZTE.

Ο Υves Maitre, αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Multimedia and Devices της Orange, συμπλήρωσε τις δηλώσεις του Paul Οtellini, αναφέροντας τη δημιουργία του νέου Orange smartphone που είναι βασισμένο στον επεξεργαστή Intel Atom Z2460. Η σχεδίαση της συσκευής, σε ένα λεπτό και κομψό σώμα, προσφέρει πλούσιες εμπειρίες ψυχαγωγίας και υπηρεσίες της Orange, συμπεριλαμβανομένων των Orange TV, Daily Motion, Deezer, Orange Wednesdays και Orange Gestures. To κινητό τηλέφωνο Orange, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι.

Η Intel ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της να εισέλθει στην γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά smartphones στην Ινδία, μέσω της συνεργασίας με τη Lava International Ltd., μιας από τις πιο γρήγορα αναπτυσόμενες Ινδικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της χώρας.

Ο κ. Vishal Seghal, συνιδρυτής της Lava και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την παρουσίαση του ΧOLO Smartphone από τη Lava. To XOLO X900 βασίζεται στη σχεδίαση της Intel για τα smartphones και θα είναι το πρώτο smartphone με τεχνολογία Intel, που θα κυκλοφορήσει στην Ινδική αγορά. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του δευτέρου τριμήνου 2012 από τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Ινδίας.

Παράλληλα, όπως συνέβη με τη συνεργασία της με τη Motorola Mobility, η Intel ανακοίνωσε επίσης πολυετή συνεργασία με την ZTE -παγκόσμιο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων- για φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets. Ο κ. He Shiyou, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Terminal Division στην ZTE, τόνισε πώς η συνεργασία με την Intel, θα δώσει τη δυνατότητα στην ZTE να κινηθεί ταχύτερα αλλά και να δημιουργήσει μοναδικά και διαφοροποιημένα προϊόντα για τους πάροχους ασύρματης επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Shiyou, η πρώτη συκευή ZTE που θα βασίζεται σε τεχνολογία της Ιntel, προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο μισό του 2012.