Στη δημόσια δέσμευσή του να διαγράψει τις σελίδες της SpaceX όσο και της Tesla από το Facebook προχώρησε ο Έλον Μασκ, που είχε προκαλέσει εντύπωση όταν ρώτησε «τι είναι το Facebook;». Οι σελίδες είχαν πάνω από 2,7 εκατομμύρια «likes» και «follows» και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά συμμετοχής στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εποχή που ο Έλον Μασκ πάτησε το κουμπί «delete» πάντως κίνησε σε πολλούς -κακοπροαίρετους και μη- υποψίες. Οι σελίδες διαγράφηκαν την ώρα που ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ πηγαινοέρχεται από ΗΠΑ-Ευρώπη και αντίστροφα για να εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα με το σκάνδαλο Cambridge Analytica και τα προσωπικά δεδομένα.

Ο Μασκ είναι ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος των χρηστών του διαδικτύου που κατέβασε τις σελίδες του από το Facebook στη σκιά των αποκαλύψεων του σκανδάλου.

Οι διεθνείς ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα διαδικτύου και τεχνολογίας έχουν πάρει φωτιά για τις κακές σχέσεις SpaceX (του Μασκ) και Facebook (του Ζούκεμπεργκ). Όπως αναφέρει το theatlantic, τον Σεπτέμβριο του 2016, ένας πύραυλος Falcon 9 εξερράγη λίγο πριν την προγραμματισμένη του απογείωση. Κατά την έκρηξη καταστράφηκε η όλη αποστολή εκτόξευσης, μαζί και ένας ισραηλινός επικοινωνιακός δορυφόρος που η Facebook θα χρησιμοποιούσε για να καλύψει με ιντερνετικό σήμα μεγάλο μέρος της Υποσαχάριας Αφρικής.

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που η αποτυχημένη εκτόξευση της SpaceX κατέστρεψε το δορυφόρο μας», έγραψε ο Ζούκεμπεργκ στο Facebook για το ατύχημα που τίναξε στο αέρα τα σχέδια της εταιρείας του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τον Φεβρουάριο του 2018, η SpaceX κατάφερε να εκτοξεύσει δυο δορυφόρους που θα της επιτρέψουν να κάνει ένα βήμα στο μεγάλο της πρότζεκτ για την εγκατάσταση 12.000 δορυφόρων, οι οποίοι θα καλύπτουν με σήμα ίντερνετ σχεδόν κάθε σημείο του πλανήτη.

Ίσως η κόντρα Facebook και SpaceX και συνεπακόλουθα Έλον Μασκ και Μαρκ Ζούκεμπεργκ να έχει και άλλα επεισόδια στο (πολύ) σύντομο μέλλον.