Το τρισδιάστατα εκτυπωμένο σπίτι που θέλει να δώσει στέγη σε όσους δεν έχουν

Όταν η σύγχρονη τεχνολογία αποκτά κοινωνικό πρόσημο


ΚΟΣΜΟΣ
19:16
13/03/2018
Το τρισδιάστατα εκτυπωμένο σπίτι που θέλει να δώσει στέγη σε όσους δεν έχουν
3
loading

Πλέον μπορούμε να τυπώνουμε με 3D printers πρακτικά τα πάντα, αν και δεν έχουν όλοι κοινωνικά και ανθρωπιστικά κριτήρια κατά νου.

Ως το πρώτο του είδους του, το Icon 3D-Printed House γεννήθηκε από την ανάγκη κάποιων να παρέχουν στέγη σε ένα καλό 1 δισ. ανθρώπων που δεν έχουν μόνιμη κατοικία.

Ήταν μια κοινή προσπάθεια της ICON με τον μη κυβερνητικό οργανισμό New Story που τα έκανε όλα, έναν φορητό τρισδιάστατο εκτυπωτή δηλαδή (που ονομάζουν Vulcan) που όχι μόνο μπορεί να αποδίδει 75 τετραγωνικά μέτρα σε λιγότερο από 24 ώρες, αλλά και να το κάνει σε κλάσματα του παραδοσιακού κόστους. Κάπου 4.000 δολάρια στοιχίζει ένα έτοιμο σπίτι από τα χεράκια του Vulcan.

Το σπίτι παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα, τον Μάρτιο του 2018, στο Όστιν του Τέξας και ο εκτυπωτής συσκευάζεται πια με προορισμό τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Και δεν θα παρέχει απλώς στέγαση σε όσους δεν έχουν, αλλά και θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Λιγοτεροι εργατες

  Λιγοτεροι εργατες = οικονομικοτερη κατασκευη..

 2. avatar Δεν το λες και μεγάλη εξέλιξη…

  που είναι ο εκτυπωτής ρε παιδιά ένα μηχάνημα έγχυσης τσιμέντου απο αυτά που βλέπουμε στην οικοδομή είναι. Ποιος φτιάχνει υδραυλικά , ηλεκτρολογικά , βάση και σκεπή; Σιγά την καινοτομία.

  1. avatar τριαλαρο

   δνε λέει για όλο το σπίτι, στην ουσία τα ντουβάρια μόνο. Κοίτα ελαχιστοποιεί τον χρόνο κατασκευής έτσι όπως το είδα, αλλά εκτοξεύει το πραγματικό κόστος. Ένας τέτοιος εκτυπωτής σαν αυτός που φαίνεται είναι πανάκριβος, το 1/10 αυτού του εκτύπωτή σε μέγεθους κοστίζει γύρω στα 10κ. Το ίδιο και τα υλικά δεν τα λες και φθηνά. Επίσης για χώρες που έχουν σεισμούς πολλούς, αν μιλάμε για σπίτι ενός επιπέδου δεν νομίζω να είναι και τρελό πρόβλημα, αλλά πολυκατοικίες δεν το κόβω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει