Η κάμερα τεχνητής νοημοσύνης που σε ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στο σπίτι σου

Αποφεύγει τους λάθος συναγερμούς από σκιές ή αλλαγές στο φως


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGADGETS
15:59
23/02/2018
Η κάμερα τεχνητής νοημοσύνης που σε ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στο σπίτι σου
2
loading

Με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που δανείστηκε από τα αυτοκινούμενα οχήματα, η κάμερα της Lighthouse είναι η μόνη στον κόσμο που λειτουργεί ως προσωπικός σύμβουλος ασφαλείας!

Γιατί είναι μια έξυπνη κάμερα που είναι πράγματι αυτό, έξυπνη. Δεν βασίζεται σε αισθητήρες κίνησης για να ξέρει τι της γίνεται, παρά σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Κι έτσι αποφεύγει τους λάθος συναγερμούς από σκιές ή αλλαγές στο φως, μιας και μπορεί να διακρίνει τα πάντα. Και να τα καταλάβει, που είναι και το ζητούμενο.

Ξέρει να ξεχωρίσει μεταξύ ενηλίκων, παιδιών και κατοικιδίων και θα μάθει μάλιστα τα μέλη της οικογένειας, αλλά και τους καλούς φίλους, ώστε να ξέρει πότε κάποιος είναι καλεσμένος και πότε εισβολέας! Και το κάνει αυτό με τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπων.

fgtryr

Είναι μια κάμερα 299 δολαρίων βέβαια, κάνει ωστόσο πολλά περισσότερα από όλες τις άλλες, μιας και είναι το πνευματικό παιδί κάποιων τζιμανιών που εργάζονταν σε αυτοκινούμενα οχήματα και πληροφοριακά συστήματα πανεπιστημιακών κέντρων και μεγάλων εταιριών τεχνολογίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Lighthouse ΑΙ προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο, όχι να τον απεικονίσει απλώς. Καταγράφει υψηλής ευκρίνειας εικόνα στα 1080p σε 24ωρη βάση και αποθηκεύει το υλικό για 30 μέρες, αναγνωρίζοντας πρόσωπα και ανταποκρινόμενη στις καθημερινές συνήθειες της οικογένειας.

rvknvc7r

Με 3D αισθητήρες και αλγόριθμους που μαθαίνουν συνεχώς, «καταπίνει» την πραγματικότητα και παρακολουθεί γνωστά και άγνωστα πρόσωπα στο σπίτι, ανταποκρινόμενη ολότελα διαφορετικά. Και την προγραμματίζεις να κάνει ό,τι θες: «Πες μου αν είδες κάποιον που δεν αναγνωρίζεις σήμερα στο σπίτι», της λες από την εφαρμογή που την ελέγχει (ακόμα και φωνητικά), ή «πες μου αν μπήκε κάποιος στο σπίτι μεταξύ 3-5 μ.μ.».

Η εφαρμογή φτιάχνει αυτόματα τα προφίλ των μελών του σπιτιού, αλλά και των ανθρώπων που μπαίνουν συχνά, όπως φίλοι και γνωστοί, η οικιακή βοηθός και η babysitter, και μαθαίνει να τους θεωρεί φίλους και όχι εισβολείς. Κι έτσι μπορείς να τη ρωτήσεις ακόμα και τι ώρα γύρισε ο κανακάρης από το σχολείο του. Και θα σου πει με ακρίβεια μέχρι… παρεξηγήσεως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Voidi

  Η κοτσάνα του αιώνα.
  1. Όταν είμαι σπίτι, ξέρω τι συμβαίνει στο σπίτι μου. Δεν το χρειάζομαι. Εκτός και αν το χρειάζονται άλλοι να με παρακολουθούν, οπότε τότε δεν είμαι ελεύθερος.
  2. Όταν δεν είμαι σπίτι, υποθέτω τι μπορεί να συμβαίνει σπίτι μου. Αν δεν ξέρω, το έχω χαμένο το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς. Οτιδήποτε πονηρό να συμβαίνει, το γυρίζουν, το κουκουλώνουν και πάλι δεν ξέρεις. Άλλωστε μερικές φορές, είναι καλύτερο να μην ξέρεις.

  Τι μανία είναι αυτή με τον κόσμο να έχουν τον έλεγχο σε όλα. Ποτέ δεν έχεις έλεγχο. Είναι μια ψευδαίσθηση που καταλήγει σε μανιοκατάθλιψη. Κλείστε και διώξτε τις κάμερες. Πρέπει να μείνετε ελεύθεροι, γιατί έτσι δημιουργηθήκατε.

  1. avatar agelada

   Eλεύθεροι "ελευθέρας βοσκής'..
   Η ελευθερία δεν είναι ψευδαίσθηση;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει