proho.gr
Το γεγονός ότι το Twitter αναπαριστά σε πραγματικό χρόνο το «δημόσιο αίσθημα» του έχει αποδώσει από αρκετούς ερευνητές και την ικανότητα να «προβλέπει» το μέλλον. Όπως αναφέρεται, σωστή μελέτη και ανάλυση των συζητήσεων που πραγματοποιούνται εντός της υπηρεσίας μπορεί να προβλέψει από την πορεία του χρηματιστηρίου μέχρι την επιτυχία μιας κινηματογραφικής ταινίας ή το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Παρόλα αυτά όπως επισημάνθηκε στην έρευνα «Why Watching Movie Tweets Won’t Tell the Whole Story» που έκανε το πανεπιστήμιο του Princeton, παρόλο που η μελέτη των tweets μπορεί να δώσει πολύτιμα συμπεράσματα, δεν είναι ικανή να προβλέψει την εμπορική επιτυχία ενός έργου.

Δεδομένου ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν το Twitter δεν είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού, δεν υπάρχει μεγάλη αντιστοιχία ανάμεσα στις προτιμήσεις του και πόσο καλή θα είναι η πορεία μιας παραγωγής. Εκτός και αν τα θετικά σχόλια ξεπερνούν το 70%, τότε δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος συσχετισμός.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ερευνητές άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορούν να εξαχθούν πιο αξιόπιστα συμπεράσματα με τη χρήση καλύτερων εργαλείων ανάλυσης.