Δεν είναι αεροπλάνο, ούτε πύραυλος, αλλά μία πρωτοποριακή μοτοσυκλέτα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία φτάνει τα 724 χμ./ώρα και φυσικά σπάει όλα τα ρεκόρ.

Πρόκειται για το πρώτο δίκυκλο, του οποίου ο κινητήρας ενισχύεται με πύραυλο και αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας δίκυκλου οχήματος επί στεριάς.

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ είναι μέχρι στιγμής μια μηχανή της Suzuki με δύο κινητήρες, η οποία έφτασε τα 605 χμ./ώρα το 2010.

Ο Ρίτσαρντ Μπράουν, ο οποίος το 1999 επιχείρησε ανεπιτυχώς να σπάσει νέο ρεκόρ με μια αυτοσχέδια μηχανή, ελπίζει πως φέτος θα τα καταφέρει με την «Jet Reaction» και τα 724 χμ./ώρα.Η πρώτη δοκιμαστική της πορεία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει και αυτοκίνητα και πλεούμενα να χρησιμοποιούν πυραύλους με σκοπό να καταρρίπτουν τα ρεκόρ ταχύτητας. Ωστόσο, στις μοτοσυκλέτες τοποθετούνται μόνο συμβατικοί κινητήρες, καθώς οι μηχανές με ενίσχυση πυραύλων είναι αρκετά ογκώδεις για τα δίκυκλα οχήματα.

Η πρωτοποριακή μηχανή του Ρίτσαρντ Μπράουν διαθέτει τμήματα από κινητήρα ελικοπτέρου 930 kilowatt. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπράουν έχει τροποποιήσει το κλίβανο μετάκαυσης για να ψεκάζει καύσιμο στην εξάτμιση, προκαλώντας έτσι περισσότερη ώθηση.