Κίνδυνος για τις φορητές συσκευές από τις μη ενημερωμένες εφαρμογές

Το 10% δεν κάνει ποτέ ενημέρωση


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMOBILE
13:30
23/03/2017
Κίνδυνος για τις φορητές συσκευές από τις μη ενημερωμένες εφαρμογές
2
loading

Επικίνδυνο περιβάλλον δημιουργεί για τις φορητές συσκευές η πληθώρα εφαρμογών που δεν είναι ενημερωμένες.

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο μέσος αριθμός εφαρμογών που κατεβάζει ένας χρήστες είναι συνήθως 12 ανά μήνα, ενώ διαγράφουν 10 με αποτέλεσμα να προστίθενται στις συσκευές τους 2 εφαρμογές μηνιαίως. Για τον λόγο αυτόν η αποτελεσματική τους διαχείριση είναι μείζονος σημασίας προκειμένου να αποφεύγεται η «ακαταστασία». Ωστόσο, από την έρευνα αποκαλύπτεται ότι μόνο οι μισοί (55%) των χρηστών αναβαθμίζουν με συνέπεια τις εφαρμογές τους αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η τακτική ενημέρωση των εφαρμογών σημαίνει ότι ο χρήστης είναι προστατευμένος από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, το οποίο εκμεταλλεύεται τυχόν ευάλωτα σημεία με σκοπό να παραβιάσει το σύστημα της συσκευής. Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 28% των ερωτηθέντων πραγματοποιεί αναβαθμίσεις στις εφαρμογές -κι εφόσον είναι αναγκασμένοι να το κάνουν- ενώ το 10% δεν κάνει ποτέ ενημέρωση.

Όπως προειδοποιεί η Kaspersky Lab, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μεγάλος αριθμός εφαρμογών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, όπως επαφές, μηνύματα και τοποθεσία. Επιπλέον, πολλές από τις εφαρμογές ξεκινούν στο παρασκήνιο χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να αλληλεπιδράσει καθόλου μαζί τους.

Τέλος, από τα ευρήματα της έρευνας διαπιστώνεται ότι οι χρήστες δεν προσαρμόζουν συχνά τις ρυθμίσεις των εφαρμογών, αφού μόνο το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προχωρά σε μια τέτοια κίνηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar GusDinos

  Μόνο να συμφωνήσω με το σχόλιο του χρήστη \"KatiPaizete\", χωρίς πολλά λόγια...
  ΟΥΤΩΣ ή ΆΛΛΩΣ, ζούμε στην Εποχή του ΆΚΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΎ ! … (Τάση-Μόδα?)
  Σύντομα, όταν εγκατασταθεί το ΜΟΝΟΠΏΛΕΙΟ, ΟΛΟΙ (ΣΧΕΔΟΝ) ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΠΟΥ ΠΆΕΙ ΤΟ PROJECT, ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΌΜΩΣ ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ\'ΝΑΙ ΑΡΓΑ !
  OPEN YOUR MIND - NOW
  THINK AGAIN - TWICE IS\'NT ENOUGH ! …

 2. avatar KatiPaizetai

  \"... εκμεταλλεύεται τυχόν ευάλωτα σημεία ...\"
  Μέχρι πότε θα έχουμε ευάλωτα σημεία; Και στα windows το ίδιο. Συνέχεια ενημερωσεις... \"Βαραίνει\" ο υπολογιστής (ή κινητο), γίνεται πιο αργός και σε αναγκαζουν ετσι να αγορασεις πιο γρηγορο. Μαρκετιστικα κολπα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει