Η εμφάνιση των drones στον ουρανό είναι όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο αλλά κάποιες φορές έχουν προκαλέσει παράξενα και πιο σοβαρά ατυχήματα.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά…

1. To drone που έσπασε το παράθυρο πέμπτου ορόφου και χτύπησε έναν άνδρα στο κεφάλι

donreas1

Πριν από λίγες μέρες, τον Απρίλιο δηλαδή του 2016, ένα drone έσπασε ένα παράθυρο στον πέμπτο όροφο ενός κτιρίου στη Νότια Αφρική και χτύπησε στο κεφάλι έναν άνδρα με το όνομα David Pere. Ο άνδρας πήγε στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς, ενώ υπέστησαν ζημιές και κάποια πράγματα μέσα στο γραφείο του.

2. Το drone που χτύπησε τη Ρόδα του Σιάτλ

donreas2

Το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2015 όταν ένα drone, από λάθος χειρισμό, έπεσε πάνω στη Ρόδα του Σιάτλ, τη γιγάντια ρόδα του λούνα παρκ. Στη συνέχεια προσγειώθηκε στο τραπέζι ενός εστιατορίου, ενώ η Ρόδα έμεινε κλειστή για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει έλεγχος για το αν προκλήθηκε ζημιά.

3. Ο άνθρωπος που έριξε το drone του πάνω στο Empire State Building και έγραψε tweet γι’ αυτό

donreas3

Ο άνδρας από το New Jersey όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε όταν έριξε το drone του πάνω στο κτίριο αλλά τουίταρε και το κατόρθωμά του. Κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκαν ζημιές αλλά ο άνδρας συνελήφθη καθώς ούτως ή άλλως απαγορευόταν η πτήση drones στη συγκεκριμένη ζώνη.

4. Το παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα ενός παγκόσμιου πρωταθλητή σκι

donreas4

Τυχερός ήταν ο σκιέρ Marcel Hirscher όταν ένα drone διαλύθηκε κυριολεκτικά λίγα εκατοστά δίπλα από το κεφάλι του την ώρα που έπαιρνε μέρος σε αγώνα στην Ιταλία. Το drone που ανήκε σε τηλεοπτικό δίκτυο έπεσε στο έδαφος και διαλύθηκε σε δεκάδες κομμάτια ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αν είχε πέσει στο κεφάλι του θα μπορούσε να έχει χάσει ακόμη και τη ζωή του. Ο ίδιος δεν κατάλαβε αρχικά τι συνέβη και την τύχη «βουνό» που είχε.

5. Ο τραυματισμός του Enrique Iglesias που χτυπήθηκε από drone την ώρα της συναυλίας από λάθος του

donreas5

Το περιστατικό συνέβη το 2015 όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής ήταν πάνω στη σκηνή στο Μεξικό. Όταν ένα drone βρέθηκε κοντά του για να βγάλει φωτογραφίες εκείνος θέλησε να το πιάσει για να το στρέψει προς τον κόσμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να κοπεί στα δάχτυλα και μάλιστα σοβαρά. Παρέμεινε στη σκηνή για 30 λεπτά και μετά πήγε στο νοσοκομείο για να φροντίσουν τα τραύματά του.

6. Το drone που κατέστρεψε το μάτι ενός παιδιού

donreas6

Το 2015 ένα 18 μηνών αγοράκι από τη Βρετανία έχασε το ένα του μάτι όταν το χτύπησε ένα drone που χειριζόταν ένας οικογενειακός φίλος. Το μάτι του μικρού Oscar Webb χτυπήθηκε σοβαρά από έναν έλικα και πλέον θα χρειαστούν αρκετές εγχειρήσεις μέχρι να αποκτήσει ένα πρόσθετο μάτι. Ο χειρουργός του παιδιού ανέφερε ότι πρώτη φορά χειρίζεται τραυματισμό από drone αλλά πιστεύει ότι δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι.