Δισεκατομμύρια άχρηστα mail φτάνουν καθημερινά στους λογαριασμούς των χρηστών ανά τον κόσμο, γεγονός που είναι όχι μόνο ενοχλητικό αλλά και εξαιρετικά επιζήμιο.

Πολλά από αυτά που εκτυπώνονται έχουν σαν αποτέλεσμα τόνοι χαρτιού να καταλήγουν στα σκουπίδια, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες που είναι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί τις διαστάσεις του προβλήματος και σε πόλεις όπως το Σικάγο, τέθηκε σε εφαρμογή πρόγραμμα που βοηθάει τους χρήστες να ξεφορτώνονται τα άχρηστα mail.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπηρεσία που παρέχεται σε τοπικό site και οι χρήστες, από τη στιγμή που θα κάνουν εγγραφή σε αυτό, θα πάψουν να λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα μια για πάντα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων οι πόλεις, μέσω αυτού του προγράμματος αναμένεται να εξοικονομήσουν περίπου δέκα δολάριο ανά νοικοκυριό ποσό ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά σε πόλεις όπως το Σικάγο όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

Και βέβαια αυτή δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία που λαμβάνουν πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον περασμένο μήνα το Σαν Φρανσίσκο πρότεινε να απαγορευτεί η κυκλοφορία του χρυσού οδηγού η εκτύπωση του οποίου στοιχίζει περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια.