Ένας φοιτητής από το Βόλο, με ώριμη φωνή αντίδρασης αλλά και ελπίδας στα όσα δεινά έχουν κατακλύσει την τελευταία περίοδο συνανθρώπους μας στην Ελλάδα, θέλησε να δημιουργήσει το δικό του τραγούδι. Μέσα από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση με ραπ ρυθμό, αλλά και δική του παραγωγή, ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου και εικόνας, έχει «ντύσει» το video clip με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, με εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές μέχρι τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας.

Με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο έκφρασης για τα όσα όσα βιώνει ο ίδιος και οι κοντινοί του άνθρωποι, δημιούργησε ένα διαφορετικό τραγούδι, στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. 

Το τραγούδι φέρει τον τίτλο «Funeral» (κηδεία), η ηχογράφηση και παραγωγή έγινε σε home studio, η σύνθεση της μουσικής περιλαμβάνει ενδεικτικά, μπάσο, ήχους καμπάνας, τσέλο, Hi hut, kick, άριες από δύο όπερες, πιάνο, snare και βιολί. 

Καταγράφοντας παράλληλα με ευαισθησία την καθημερινή κατάσταση που και ο ίδιος αντιμετωπίζει στο πλαίσιο των σπουδών και των δυσκολιών του, δεν τον αφήνει ανεπηρέαστο η κατάσταση του αδελφικού του φίλου, που πονά για τους λόγους του, αλλά και της κοπέλας του, όπως και της οικογένειάς του (στο Βόλο), που προσπαθούν ο καθένας απ΄ την πλευρά του (σ.σ. να επιβιώσουν απ’ την καταστροφή), όπως μεταδίδει το Magnesianews.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, ωστόσο, δίνει το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας, της ψυχής που δεν θα λυγίσει και θα κερδίσει, της αλληλεγγύης που θα επικρατήσει, «χωρίς κανείς να φάει από κάτω»…