Η Black Friday πλησιάζει και μαζί της φέρνει την ιδανική ευκαιρία να αφήσεις πίσω σου μια και καλή τη στοίβα από τα βρώμικα πιάτα που μαζεύονται μέρα παρά μέρα στον νεροχύτη σου. Δεν χωράει αμφιβολία πως ένα πλυντήριο πιάτων έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση σε μια σύγχρονη κουζίνα, μαζί με τις υπόλοιπες απαραίτητες συσκευές. Όχι μόνο εξοικονομούν χρόνο και σε γλιτώνουν από την αγγαρεία του να πλύνεις τα πιάτα με το χέρι αλλά συμβάλλουν επίσης σε ένα πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον νοικοκυριό. 

Οι Black Friday προσφορές λοιπόν, αποτελούν την ιδανική περίπτωση για να αποκτήσεις ένα καλό πλυντήριο πιάτων, κατάλληλο για κάθε σου ανάγκη. Προτού όμως ξεχυθείς στα καταστήματα ή ξεκινήσεις το ατέλειωτο σκρολάρισμα στα online μαγαζιά, πρέπει να καταλήξεις σε ορισμένες συγκεκριμένες επιλογές. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Ορισμός budget

Το Α και το Ω για μια έξυπνη Black Friday αγορά είναι ο ορισμός ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού. Είναι λογικό οι χιλιάδες προσφορές που θα περνούν κατά τη διάρκεια της Black Friday καθημερινά μπροστά από τα μάτια σου θα είναι δελεαστικές, αλλά οφείλεις, εάν θες να μη σπάσεις τον κουμπαρά σου, να ορίσεις ένα budget προσιτό στις οικονομικές σου δυνατότητες. Όσο και εάν ηχούν οι σειρήνες γύρω σου, εσύ κάτσε δεμένος στο κατάρτι του δικό σου budget και μην διανοηθείς καν να ζητήσεις να σε λύσουν! 

Αξιολόγηση αναγκών

Όπως σε κάθε περίπτωση αγοράς μιας νέας οικιακής συσκευής, έτσι και για ένα πλυντήριο πιάτων, θα πρέπει να έχεις εξακριβώσει προηγουμένως τις προσωπικές σου ανάγκες. Τι εννοούμε; Ξεκίνα αρχικά με το μέγεθος του πλυντηρίου πιάτων που μπορεί να φιλοξενήσει η κουζίνα σου. Σκέψου να αγοράζεις ένα αρκετά φαρδύ πλυντήριο πιάτων διότι το βρήκες σε μια πραγματικά άχαστη προσφορά, αλλά να μην μπορεί καν να χωρέσει σε κάποια γωνιά της κουζίνας σου. 

Πέρα από το μέγεθος, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και η χωρητικότητα που θα επιλέξεις. Τόσο το μέγεθος όσο και η χωρητικότητα είναι εύκολα υπολογίσιμες με βάση τον αριθμό των ατόμων που αποτελούν το νοικοκυριό σου αλλά και τις καθημερινές σου ανάγκες για πλύσιμο πιάτων. Για παράδειγμα, θέλεις ένα πλυντήριο πιάτων για μια τετραμελή οικογένεια ή για εσένα που είσαι φοιτητής και μένεις μόνος; Αφήνεις συχνά να μαζευτούν τα πιάτα στο νεροχύτη σου και σε κάθε μαγείρεμα βρωμίζεις καμία δεκαριά πιάτα και κατσαρόλες; Σκέψου καλά λοιπόν το σύνολο των αναγκών σου και προχώρα ανάλογα. 

Τέλος, έχε στο νου σου ότι πρέπει να καταλήξεις εάν χρειάζεσαι ένα ελεύθερο, εντοιχιζόμενο ή επιτραπέζιο πλυντήριο πιάτων. Η συμβουλή μας είναι να βγάλεις το μέτρο και να ξεκινήσεις να μετράς! 

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Και περνάμε στο κομμάτι των τεχνολογιών και των εξειδικευμένων λειτουργιών. Τα πλυντήρια πιάτων έχουν και αυτά εξελιχθεί αρκετά στον τομέα των έξυπνων χαρακτηριστικών και τεχνολογιών. Διαθέτουν μεταξύ άλλων διάφορες λειτουργίες για την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση, για έξυπνους κύκλους πλύσης και προγράμματα, επιπλέον επιλογές στεγνώματος, ρυθμιζόμενες σχάρες, έξυπνες ρυθμίσεις, πλύσιμο με αισθητήρες, αθόρυβη λειτουργία και άλλα πολλά. 

Μην ξεχνάς επίσης την ενεργειακή κλάση των πλυντηρίων πιάτων. Όπως και σε άλλες συσκευές, έτσι και εδώ έχουν θεσπιστεί ενεργειακές κλάσεις ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας της ηλεκτρικής συσκευής. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο κοντά στην κορυφαία ενεργειακή κλάση. Αυτό όχι μόνο θα σου εγγυηθεί χαμηλή κατανάλωση ενέργειας αλλά και χαμηλότερες λογαριασμούς ρεύματος. Μην ξεχνάς ότι λιγότερη κατανάλωση σημαίνεται μειωμένους λογαριασμούς. 

Κυνήγι Black Friday προσφορών 

Πέρα από τα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου μοντέλου και brand πλυντηρίου πιάτων για εσένα και τις ανάγκες σου, είναι άκρως σημαντικό να προσέξεις και ορισμένα πράγματα πριν την Black Friday αγορά σου.

Αρχικά, προσπάθησε να συγκρίνεις τιμές, να διαβάσεις κριτικές για τα μοντέλα και γενικά πριν καταλήξεις σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο να καταλήξεις σε μια μικρή λίστα με πιθανές επιλογές. Βάλε το ένα δίπλα στο άλλο και βρες αρνητικά και θετικά χαρακτηριστικά. Ανακάλυψε ποιο τελικά ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και τις ανάγκες σου. 

Έχε το νου σου καθώς αρκετά καταστήματα βγαίνουν νωρίτερα της Black Friday με προσφορές και σημαντικές εκπτώσεις. Κάνε εγγραφή στα Newsletter των εταιρειών που εκτιμάς και εμπιστεύεσαι και περίμενε καρτερικά να σκάσει η κατάλληλη προσφορά.

Καλές αγορές!