Μεταξύ των ιδιοφυϊών στον τομέα της τεχνολογίας που κλήθηκαν στο ετήσιο συνέδριο δημιουργών εφαρμογών της Apple στο Σαν Φρανσίσκο, είναι κι ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο μάλιστα έμαθε να σχεδιάζει εφαρμογές, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube.

Η Anvitha Vijay ταξίδεψε από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας για να λάβει μέρος στην περίφημη εκδήλωση μετά την εφαρμογή που δημιούργησε για να βοηθήσει τη νεότερη αδελφή της να μάθει για τα ζώα.

Η Anvitha έμαθε να «παίζει» με τον κώδικα στην ηλικία των 7 ετών, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTubeκαι ήταν μία (και η νεότερη) από τους 350 νέους στους οποίους απονεμήθηκε υποτροφία από την Apple. «Μαθαίνω ήδη πολλά, υπάρχουν τόσοι πολλοί έξυπνοι άνθρωποι να μιλήσω. Το Σαν Φρανσίσκο είναι υπέροχο», είπε η ίδια στη Sydney Morning Herald. Η εννιάχρονη έχει σχεδίασε μια εφαρμογή για να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών να μάθουν για τα ζώα με τον εντοπισμό τους πάνω στην οθόνη.

Τα ζώα που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό εργαλείο κατανέμονται σε πέντε κατηγορίες: κατοικίδια ζώα και αγρόκτημα, ζώα της ζούγκλας, ζώα των ωκεανών, πουλιά και ερπετά. Η εφαρμογή έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με πολλούς ανθρώπους να επαινούν τη νεαρή δημιουργό για την ικανότητα της να σχεδιάζει τέτοιου είδους προγράμματα σε τόσο μικρή ηλικία.

Ένας κριτικός έγραψε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο που θα εξελιχθεί. Τα δημοσιεύματα, επιπλέον, κάνουν λόγο για μια πολύ διασκεδαστική και έξυπνη εφαρμογή για παιδιά που δημιουργήθηκε επίσης από ένα παιδί!

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Apple είχε την ευκαιρία να μιλήσει και για τις επερχόμενες αλλαγές στο λογισμικό της εταιρείας που θα δουν σύντομα οι χρήστες. appleapp3appleapp2