Με μερικά από τα μεγάλα αστέρια της να βρίσκουν δίχτυα (Τζέκο 23’, Πιάνιτς 59’, Βρσάλιεβιτς 83’), η Βοσνία/Ερζεγοβίνη επικράτησε 3-1 του Ιράν και αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο με βάση την απόδοσή της θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά περισσότερα.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι οι Ασιάτες έδειξαν πως στην επίθεση δεν… το ‘χουν, αρκέστηκαν στο γκολ της τιμής από τον Ρεζά και μοιραία έμειναν στην τέταρτη θέση του 6ου ομίλου από τον οποίο την πρόκριση πήρε ως πρώτη η Αργεντινή μετά το 3-2 επί της Νιγηρίας που πέρασε ως δεύτερη.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου

Αργεντινή 9 (6-3)
Νιγηρία 4 (3-3)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3 (4-4)
Ιράν 1 (1-4)

Το ματς

Παρά τη συμπάθεια που κέρδισε το Ιράν όταν έπεφτε… ηρωικά μαχόμενο κόντρα στην Αργεντινή δεχόμενο γκολ στις καθυστερήσεις, η γενική διαπίστωση ήταν πως επρόκειτο για ομάδα δίχως ιδιαίτερο ταλέντο. Πολλοί τότε είπαν πως οι Ασιάτες τα πήγαιναν μια χαρά όταν έπρεπε να αμυνθούν, αλλά εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πόσο αποτελεσματικοί θα γίνονταν σε ματς που θα κυνηγούσαν ένα γκολ.

Οι τελευταίοι δικαιώθηκαν αφού κόντρα στη Βοσνία το Ιράν ήταν εκείνο που έψαχνε τη νίκη (και ήττα της Νιγηρίας στο άλλο παιχνίδι) προκειμένου να περάσει, όμως το δέλεαρ της πρόκρισης δεν στάθηκε ικανό για να τους κάνει να βγουν από το… καβούκι τους. Έτσι, οι αδιάφοροι Βόσνιοι, απαλλαγμένοι από κάθε άγχος, χωρίς να χρειαστεί να κυριαρχήσουν ήταν απλά πιο επιθετικοί και δίκαια βρέθηκαν να προηγούνται 1-0 με το γκολ του Τζέκο.

Μάλιστα, το δοκάρι του Μασούντ στη μοναδική οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των Ιρανών αποτελεί σίγουρα μια άτυχη στιγμή για αυτούς, εάν όμως η κατάληξη ήταν τα δίχτυα, θα μιλάγαμε μάλλον για (μία ακόμα) μαγική εικόνα σε αυτό το Μουντιάλ.

Σε αυτές (τις μαγικές εικόνες δηλαδή) μάλλον θα πρέπει να κατατάξουμε και την τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου που δείχνει τη Βοσνία τρίτη και εκτός συνέχειας. Έχοντας αδικηθεί σαφώς από τη διαιτησία στο ματς κόντρα στη Νιγηρία (ματς που καθόρισε τελικά την πρόκριση) οι Βαλκάνιοι στην παρθενική τους συμμετοχή σε Μουντιάλ απέδειξαν πως άξιζαν κάτι παραπάνω. Τα γκολ των Πιάνιτς (59’) και Βρσάλιεβιτς (83’), με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 απλά τους βοήθησε να καταλάβουν την τιμητική τρίτη θέση του ομίλου αλλά και άφησε μια πικρία στον Σούσιτς και τους παίκτες του για τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε.

Όσο για το Ιράν, την ομάδα με τις λιγότερες σωστές πάσες από το 1966 και μετά όταν και υπάρχουν στατιστικά, μάλλον πρέπει να μείνει ικανοποιημένο από το γεγονός πως με το τέρμα του Ρεζά, δεν έφυγε με το απόλυτο μηδέν από τα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Βρσάλιεβιτς, Σπάχιτς, Κολάσιντας, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84΄ Βίστσα), Σούσιτς (79’ Σαλίχοβιτς), Σούνιτς, Χάντζιτς (60’ Βράνιες).

Στον πάγκο: Φέιζιτς, Άβντουκιτς, Μπίτσακσιτς, Μισίμοβιτς, Μούιτζα, Λούλιτς, Ίμπρισιτς, Μεντούγιανιν, Χαϊροβιτς.

ΙΡΑΝ: Χαγκιγκί, Χαΐ Σαφί (63’ Αλιρεζά), Χοσεϊνί, Αμίρχοσεϊν, Νεγκουνάμ, Μασούντ (46’ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζερί, Ρεζά, Ντετζάγκα (68’ Καρίμ) , Μεχρντάντ.

Στον πάγκο: Αχμαντί, Νταβαρί, Ρ. Χαγκιγκί, Γκασέμ, Μαχινί, Αχμάντ, Μπαχτιάρ, Μπεϊκζαντέχ, Μπεϊτασούρ.

Πηγή: Sport-fm.gr