Απίστευτες είναι οι στιγμές που κατέγραψε κάμερα στον αγώνα Σάο Πάολο – Γκουαρανί για το πρωτάθλημα της 2 κατηγορίας Campeonato Gaúcho Série A2 στη Βραζιλία. Ένας ποδοσφαιριστής έριξε τον διαιτητή της αναμέτρησης στο έδαφος και τον κλώτσησε στο λαιμό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ουίλιαμ Ριμπέρι συνελήφθη και κατηγορείται με απόπειρα ανθρωποκτονία αφού χτύπησε σκόπιμα σε πολύ επικίνδυνο σημείο τον ρέφερι Ροντρίγκο Κριβελάρο.

Η απρόκλητη επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού ο Κριβέλαρο είχε δώσει στον Γκουαρανί ένα φάουλ. Πλάνα βίντεο δείχνουν τον διαιτητή να πέφτει στο έδαφος και στιγμές αργότερα τον Ριμπέιρο να τον κλωτσάει στον λαιμό.

Ο Ριμπέιρο στέκεται για λίγο πάνω από έναν αναίσθητο Κριβέλαρο καθώς ένας από τους παίκτες του Γκουαρανί τον οδηγεί μακριά από τη σκηνή.

Ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέρασε τη νύχτα υπό παρακολούθηση και πήρε εξιτήριο το πρωί της Τρίτης.

Το συμβόλαιο του παίκτη με την ομάδα διακόπηκε

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας Βινίσιους Λουρένσο ντε Ασουνσάο, δήλωσε στην εφημερίδα UOL της Βραζιλίας ότι συνέλανε τον Ριμπέιρο για απόπειρα ανθρωποκτονίας χωρίς εγγύηση επειδή φάνηκε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε την πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του Κριβέλαρο.

Το περιστατικό αμαύρωσε τον εορτασμό της 113ης επετείου από την ίδρυση της Σάο Πάολο

Ο πρόεδρος της ομάδας Ντίβιντ Γκουλαρτ Περέιρα ανακοίνωσε μετά τον αγώνα ότι το συμβόλαιο του Ριμπέιρο τερματίστηκε, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «ατυχή, λυπηρή και πάνω απ ‘όλα εξοργιστική».

Παίκτης στη Βραζιλία συλλαμβάνεται