Η Εθνική Αγγλίας επικράτησε κατά κράτος της Ουγγαρίας κερδίζοντας με 4-0 την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη κάνοντας την 4η σερί νίκη της στον όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022. Αυτό πάντως που προκάλεσε εξαιρετικά άσχημη εντύπωση (για άλλη μία φορά) ήταν οι αντιδράσεις και οι πράξεις των Ούγγρων στις κερκίδες.

Μετά το 1ο γκολ που σημειώθηκε από τον Ραχίμ Στέρλινγκ και καθώς ο 26χρονος Άγγλος επιθετικός το πανηγύριζε, από τις εξέδρες στο Puskas Arena της Βουδαπέστης άρχισαν να κάνουν ήχους μαϊμούς και να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τον παίκτη.

Ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι εκείνη την ώρα έβγαζε τη φανέλα του για να αποκαλύψει ένα μήνυμα στη φίλη του Στέφι Γκρεγκ, η οποία πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 26 ετών πριν από λίγες ημέρες.

Κατά τους πανηγυρισμούς των Άγγλων για το δεύτερο γκολ τους, οι Ούγγροι οπαδοί εκτόξευσαν… βροχή από ποτήρια προς το μέρος τους, με την αντίδραση του Ράις να ξεχωρίζει.

Ο μέσος της Γουέστ Χαμ σήκωσε ένα από τα ποτήρια που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο και έκανε πως… πίνει στη υγειά τους, την ίδια ώρα που το γήπεδο σείονταν από εκνευρισμό.

Πάντως, το κλίμα φαινόταν από την αρχή πως δεν θα ήταν το καλύτερο δυνατό, καθώς στο καθιερωμένο γονάτισμα των παικτών για το Black Lives Matter, οι οπαδοί στις κερκίδες έδειξαν με σαφές τρόπο την αντίθεσή τους μέσω έντονων αποδοκιμασιών.