Ο Ντένις Λόου δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί το παιχνίδι που θα του έπαιζε η μοίρα.

Έχοντας φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1962, κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες της ιστορίας της και ήταν ένας από αυτούς που την ανέβασαν για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το κύπελλο Πρωταθλητριών του 1968.

Θα παρέμενε στο Όλντ Τράφορντ ως το καλοκαίρι του 1973, όταν και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, μένοντας ελεύθερος, αφού κρίθηκε ότι δεν είχε πλέον τίποτα άλλο να δώσει στην ομάδα. Με 237 γκολ σε 404 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ο Λόου έγινε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες όλων των εποχών για τη Γιουνάιτεντ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να υπογράψει στη συμπολίτισσα Σίτι εκείνο το καλοκαίρι, αφού δεν ήθελε να φύγει από την πόλη.

Κανείς, φυσικά, δεν μπορούσε να φανταστεί εκείνη τη στιγμή πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Οι κόκκινοι διάβολοι πραγματοποιούν τραγική σεζόν και στην τελευταία αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι με τη Σίτι στο Όλντ Τράφορντ. Ένα ντέρμπι, στο οποίο το διακύβευμα είναι μεγάλο: Αν η Γουνάιτεντ χάσει, υποβιβάζεται. Και έτσι θα γίνει.

Το ματς θα λήξει 0-1 και ο σκόρερ των «πολιτών», ο άνθρωπος που καταδικάζει σε υποβιβασμο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ο Ντένις Λόου, ο οποίος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, αρνείται να πανηγυρίζει, φεύγει με το κεφάλι κάτω και τελικά λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο του 1974, ανακοινώνει το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του μη μπορώντας να αντέξει τις τύψεις γι’ αυτό που είχε συμβεί τον Απρίλιο…