Ξινή μπορεί να αποδειχθεί για τον Μπερνάρντο Σίλβα η πλάκα που έκανε μέσω των social media στον Μπενζαμίν Μεντί, καθώς κινδυνεύει με έξι αγωνιστικές τιμωρίας.

Ο Πορτογάλος μέσος «ανέβασε» ένα tweet, με το οποίο έκανε σύγκριση τον Γάλλο συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, όταν αυτός ήταν σε μικρή ηλικία, με τον χαρακτήρα που βρίσκεται στη συσκευασία των γλυκών Conguitos, που είναι διάσημα στην Ιβηρική.

Ωστόσο, από κάποιους θεωρήθηκε ως ρατσιστική η ανάρτησή του, για να κάνει ακόμη ένα tweet, με το οποίο έλεγε: «Ούτε να αστειευτείς με τους φίλους σου δεν μπορείς αυτές τις ημέρες».

Θέση πάνω στο ζήτημα που δημιουργήθηκε πήρε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος υποστήριξε τον παίκτη του. «Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Ήταν ένα αστείο. Το ίδιο συμβαίνει και χιλιάδες φορές με λευκούς ανθρώπους. Ήταν απλά ένα καρτούν», είπε ο Καταλανός προπονητής.

Μάλιστα, τον Μπερνάρντο Σίλβα υποστήριξε και ένας μαύρου δέρματος συμπαίκτης του, ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που έχει πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Όπως τόνισε, ο Πορτογάλος δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση.

Ωστόσο, η οργάνωση κατά του ρατσισμού «Kick It Out», υποστήριξε ότι το αστείο του 25χρονου ποδοσφαιριστή περιείχε ρατσιστικό στερεότυπο και κάλεσε την Αγγλική Ομοσπονδία να αναλάβει δράση.

Η FA κάλεσε τον Σίλβα για απολογία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο παίκτης κινδυνεύει με έξι αγωνιστικές τιμωρίας, που είναι η ελάχιστη για «εξακριβωμένες περιπτώσεις διακρίσεων».