Μια μεγάλη νίκη (1-2) με ανατροπή πέτυχε στην έδρα της Νάπολι η Αταλάντα, για να ανέβει στην τέταρτη θέση της Serie A μαζί με τη Μίλαν, κάτι που σημαίνει ότι διεκδικεί στα ίσια την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι «παρτενοπέι» προηγήθηκαν με γκολ του Ντρις Μέρτενς στο 28, αλλά ο σύλλογος του Μπέργκαμο γύρισε το ματς με σκόρερ τους Ντουβόν Ζαπάτα στο 69’ και Μάριο Πάσαλιτς στο 80’. Μάλιστα, ο Βέλγος επιθετικός των γηπεδούχων ήταν πρωταγωνιστής και σε μια άλλη φάση, στην οποία ζήτησε από τον διαιτητή να μην δώσει παράβαση, παρόλο που εκείνος θα μπορούσε να ξεγελαστεί.

Ο Μέρτενς έφυγε στην κόντρα, πέρασε και την μπάλα δίπλα από το σώμα του Πιερλουίτζι Γκολίνι, αλλά βλέποντας ότι μπορεί να πέσει πάνω στον αντίπαλό του και να υπάρξει τραυματισμός, προτίμησε να… βουτήξει. Γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε κάτι στη φάση, έσπευσε να δείξει στον διαιτητή ότι δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί περεταίρω, κάτι που συμμερίστηκε και ο Ντανιέλε Ορσάτο.

Ο Βέλγος γλίτωσε και την κάρτα για θέατρο με αυτήν του την κίνηση, ενώ φαντάζει δεδομένο ότι το VAR θα δικαίωνε την Αταλάντα, κάτι που δεν χρειάστηκε να συμβεί.

Δείτε την κίνηση του Μέρτενς: