Είναι η καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο πετυχημένη, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Ο λόγος για τον Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος με τα γκολ του έχει γίνει πρωταγωνιστική φιγούρα της Ένωσης, ενώ ο συνδυασμός του νεαρού της ηλικίας του και το γεγονός ότι το συμβόλαιό του με τη Ρόμα λήγει το καλοκαίρι του 2020, τον καθιστούν μια δελεαστική περίπτωση για αρκετές ομάδες.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε κρούση στην πλευρά του παίκτη και προσπάθησε να διερευνήσει τις προθέσεις του, αλλά η απάντηση που έλαβε δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον πορτογαλικό σύλλογο. Ο πατέρας και ατζέντης του 22χρονου επιθετικού απάντησε «δεν ενδιαφερόμαστε».

Η απάντηση της πλευράς του Αργεντινού μπορεί να ερμηνευτεί με αρκετούς τρόπους. Είτε ως μια προσπάθεια να βρει ομάδα που θα συμμετέχει σε μια από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, κάτι που αποκλείει αυτόματα και την ελληνική Super League, είτε πως απλώς περιμένει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να επιστρέψει στη Ρώμη, με τον ιταλικό σύλλογο να έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του.

Είναι δεδομένο ότι αυτή η είδηση έχει αντίκτυπο και στην Ένωση, η οποία έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες να κρατήσει τον Πόνσε στις τάξεις της, ποντάροντας στο γεγονός ότι με τα χρώματά της κατάφερε να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά και να βρει τον καλό του εαυτό, αυτόν που για δύο σεζόν σε Λιλ και Γρανάδα (επίσης ως δανεικός) φαινόταν πως είχε χάσει.

Όσον αφορά την προετοιμασία του αγώνα της Κυριακής (31/03, 17:15) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε τη δυνατότητα να δουλέψει σχεδόν με όλους τους παίκτες του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ, πλην του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα. Όλοι οι υπόλοιπο, συμπεριλαμβανομένων των Σιμόες, Μάνταλου και Άλεφ, προπονούνται κανονικά, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Χουλτ που μπορεί να επιστρέψει στη δράση μετά από ενάμιση μήνα.