Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Ρώμης και, μάλιστα, με το εντυπωσιακό 3-0. Οι λατσιάλι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Μανωλά από το κέντρο άμυνας της Ρόμα, με τους Φάσιο και Ζέσους να είναι αλλού γι’ αλλού και παραμένουν για τα καλά στο κυνήγι της τετράδας.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 12’ Κορέα και Καϊσέδο έπιασαν στον ύπνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον δεύτερο να τελειώνει άψογα τη φάση για το 1-0! Οι παίκτες του Ιντζάγκι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Στην επανάληψη, όμως, οι παίκτες του Ντι Φραντσέσκο ανέβασαν ταχύτητα και πίεσαν πολύ ανά διαστήματα.

Παρά τις μεγάλες τους ευκαιρίες, όμως, δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν δίχτυα και στο τέλος αυτό πλήρωσαν. Στο 73’ ο Φάσιο έκανε πέναλτι και ο Ιμπόμπιλε το 2-0 για να τελειώσει τα πάντα, πριν έρθει ο Κατάλντι με πολύ ωραίο σουτ να κάνει το τελικό 3-0 στο 89’! Η Ρόμα, μάλιστα, ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Κολάροφ με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δευτερόλεπτα.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσα, Λούλιτς, Ράντου, Ατσέρμπι, Μπάστος, Μάρουσιτς, Λέιβα, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λουίς Αλμπέρτο (70’ Παρόλο), Κορέα (78’ Κατάλντι), Καϊσέδο (64’ Ιμόμπιλε)

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Φλορέντσι, Φάσιο, Ζουάν Ζέσους, Κολάροφ, Πελεγκρίνι, Κριστάντε, Ντε Ρόσι (66’ Παστόρε), Τζανιόλο (61’ Περότι), Ελ Σαράουι (82’ Σικ), Τζέκο

Πηγή: gazzetta.gr