Ο Μάριο Μάντζουκιτς ήταν αυτός που χάρισε στη Γιουβέντους τη νίκη επί της Ρόμα, καθώς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Serie A. Και μπορεί στα γκολ να είναι πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά έχει να υπερηφανεύεται ότι είναι πιστός σε όλα τα μεγάλα ραντεβού.

Ο Κροάτης επιθετικός δείχνει πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του, καθώς έχει σκοράρει σε όλα τα ματς κόντρα στους «μεγάλους» της Ιταλίας. Εκτός από το γκολ κόντρα στους Ρωμαίους, έχει βρει δίχτυα και στα ματς με τη Λάσιο (ένα γκολ στο 2-0), τη Νάπολι (δύο γκολ στο 3-1), τη Μίλαν (ένα γκολ στο 0-2), αλλά και την Ίντερ (το μοναδικό γκολ στο 1-0).

Αν αναλογιστεί κανείς ότι πέτυχε γκολ με την εθνική Κροατίας τόσο στον τελικό του Μουντιάλ 2018 με τη Γαλλία -έστω κι αν σκόραρε κατά λάθος και στο τέρμα της ομάδας του- και στον ημιτελικό με την Αγγλία, καταλαβαίνει κανείς ότι ο «Σούπερ Μάριο» είναι σε μόνιμη σύνδεση με το αντίπαλο τέρμα στα σημαντικά παιχνίδια.

Ακόμη και τον προημιτελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης πήγε να γυρίσει μόνος του, με τα δύο γκολ στο «Μπερναμπέου», αλλά εκεί το τέρμα από το σημείο του πέναλτι, του νυν συμπαίκτη του στη Γιούβε, Ρονάλντο, έδωσε την πρόκριση στους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης.