Με εξαιρετική εμφάνιση στο «St. Mary’s», η Σαουθάμπτον πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη επί εποχής Χάζενχουτλ στον πάγκο, επικρατώντας 3-2 της Άρσεναλ, βγαίνοντας από την επικίνδυνη ζώνη και τερματίζοντας το αήττητο σερί των «κανονιέρηδων» στα 22 παιχνίδια!

Εξαιρετική εικόνα παρουσίασε η Σαουθάμπτον απέναντι στην Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τις κακές τοποθετήσεις και αντιδράσεις των αμυντικών της ομάδας του Έμερι για να σκοράρει δις, με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο άνθρωπο! Οι «κανονιέρηδες» τα βρήκαν σκούρα με τον τρόπο που οχυρωνόταν άμεσα και σωστά το σύνολο του Χάζενχουτλ με το πολύ γρήγορο τρανζίσιο από την επίθεση στην άμυνα και δεν είχαν χώρους για να παίξουν το παιχνίδι τους. Ο Ινγκς στο 20′ με κεφαλιά στην πλάτη του Κοσιελνί άνοιξε το σκορ για τους «άγιους», ο Μκιταριάν με τον ίδιο τρόπο από γύρισμα του Ιγουόμπι ισοφάρισε, για να έρθει και πάλι ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Σαουθάμπτον να εκθέσει τα μετόπισθεν των Λονδρέζων και με νέα κεφαλιά στο 44′ να γράψει το 2-1. Η μοναδική φορά που η Άρσεναλ έπαιξε τη μπάλα κάτω και με τη μια, ήταν λίγο μετά την ισοφάριση, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε φάτσα με το γκολ αλλά τον έκοψε τελευταία στιγμή ο Μπέντναρεκ.

Στο… αγαπημένο της δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Έμερι θα έβρισκε γκολ για τη νέα ισοφάριση πολύ νωρίς ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια όλο το ματς στο St. Mary’s και με τον Μκιταριάν στο 52′ σε χαμηλό σουτ που κόντραρε στον Βέστεγκααρντ, έγινε το 2-2 για τους «κανονιέρηδες». Το χρονικό σημείο και όσα κάνει φέτος η Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεών της έκανε τους οπαδούς της να πιστέψουν στην ολική ανατροπή, ωστόσο, στην πράξη, η προσπάθεια ήταν αρκετά πιο δύσκολη. Η Σαουθάμπτον δεν φοβήθηκε, είχε σωστή νοοτροπία, ναι μεν πιέστηκε αλλά προσπάθησε να μεταφέρει τη μπάλα και στην περιοχή του Λένο, στο 75′ ορθά δεν μέτρησε γκολ του Λονγκ από «ριμπάουντ» σε κεφαλιά του Γιοσίντα, ενώ, ο ΜακΚάρθι κράτησε το ισόπαλο σκορ στο 78′ σε ανάποδη κεφαλιά του Λακαζέτ ακριβώς μπροστά του. Εν τέλει στο 85′ και κόντρα στο ροή του αγώνα εκείνη τη στιγμή, ο Λονγκ από δεξιά γέμισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Όστιν κι αυτός με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-2 για τους «αγίους» του Χάζενχουτλ που πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο!

Πηγή: gazzetta.gr