Η σελίδα στο Instagram της καυτής Ρωσίδας παρουσιάστριας Μαρία Κομαντάγια έχει πολιορκηθεί όχι από θαυμαστές αλλά από Ιρανούς ποδοσφαιρόφιλους. Η Ρωσίδα αθλητική δημοσιογράφος, θα παρουσιάσει μαζί με τον Γκάρι Λίνεκερ την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ του 2018, δεν πίστευε στα μάτια της με τις παροτρύνσεις των Ιρανών. «Αγαπητή παρουσιάστρια της κλήρωσης του Μουντιάλ, σας παρακαλούμε να ντυθείτε».

Με τη νίκη 2-0 επί του Ουζμπεκιστάν, οι τρεις φορές πρωταθλητές Ασίας, εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 στη Ρωσία κάτι που προκάλεσε πανζουρλισμό μεταξύ των φιλάθλων. Ωστόσο πολλοί ανησυχούν για το αν θα δουν ζωντανά ολόκληρη την κλήρωση. Και αυτό γιατι φοβούνται το φόρεμα που θα επιλέξει η Κομαντάγια.

mrnreytorieh2

Λόγω αυστηρών ισλαμικών προδιαγραφών, το πρόγραμμα του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού IRIB που θα μεταδώσει την διαδικασία, προβλέπεται να διακοπεί αμέσως μόλις παρουσιαστούν γυναίκες που δεν είναι «ευπρεπώς ενδεδυμένες»

Όπως ανέφερε το BBC λοιπόν οι Ιρανοί για να μπορέσουν να είναι ήσυχοι βομβαρδίζουν τη σελίδα της δημοσιογράφου με το αίτημα να μην φορέσει ρούχα «προκλητικά».

«Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε, με την επιλογή που θα κάνετε από την ντουλάπα σας για τα ρούχα που θα φορέσετε, ώστε να μπορέσουμε να δούμε ολόκληρη την τελετή», έγραψε ένας Ιρανός φίλαθλος στη σελίδα της στο Instagram.

mrnreytorieh3

Η Κομαντάγια, φέρεται να απάντησε ότι δεν γνώριζε τους περιορισμούς στο Ιράν παρόλα αυτά ανέφερε πως θα προσπαθήσει να κάνει προσεκτική επιλογή, αλλά αυτό είναι κάτι που καθορίζεται από την FIFA και όχι από τον παρουσιαστή.

mrnreytorieh4 mrnreytorieh5 mrnreytorieh6