Η ΑΕΚ οφείλει να αποφύγει τα λάθη που έκανε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να επιστρέψει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Βέλγιο και να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αυτό τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ κατά την αναχώρηση της ομάδας του για τη Μπριζ, κάτι που οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης το γνωρίζουν καλά.

«Πάμε εκεί για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας είναι μια γρήγορη ομάδα, που προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να μην τους δώσουμε χώρους για να μας επιφυλάξουν εκπλήξεις», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός, αλλά το θέμα δεν είναι να αποφύγει τις αμυντικές «κακοτοπιές». Το θέα είναι να βρει και κάποιο γκολ, αυτό που τόσο της έχει λείψει σε τόσα παιχνίδια στην Ευρώπη.

«Το βασικό είναι να έχουμε μια… ζυγαριά και να δούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με τον αντίπαλο. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρεις, να μη δεχθείς γκολ και να μη χάσεις. Στα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ είναι ξεκάθαρο ότι δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες. Παρόλο όμως που δεν έκανε ούτε ο αντίπαλος, δεχθήκαμε τρία γκολ», σημείωσε ο Χιμένεθ. Ωστόσο, η Γιανγκ Μπόις, αν και έχασε χθες από την ΤΣΣΚΑ με ένα απίστευτο αυτογκόλ, έδειξε ότι όχι μόνο το 0-1 την αδικούσε, αλλά ότι έπρεπε να πάρει τουλάχιστον τη νίκη κόντρα στους Ρώσους. ΟΙ Ελβετοί έκαναν το δικό τους παιχνίδι, με τις ευκαιρίες που έχασαν να είναι πολλές…

Η Ένωση καλείται επιτέλους να βρει αυτό το τέρμα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το έχει ζητήσει από τους παίκτες του ο Χιμένεθ, οι ποδοσφαιριστές του το έχουν εμπεδώσει και θέλουν να το κάνουν. Το θέμα είναι να το πετύχουν, γιατί η διάθεση δεν έλειψε ούτε με την ΤΣΣΚΑ, παρά το γεγονός πως η ομάδα φάνηκε σε κάποια σημεία άτολμη.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Χιμένεθ, η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει την Μπριζ να της κάνει εκπλήξεις. Οφείλει να κάνει η ίδια την έκπληξη στους Βέλγους…