Άγνωστοι βεβήλωσαν με μαύρη μπογιά την τοιχογραφία που είναι αφιερωμένη στο Φραντσέσκο Τότι και η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που γεννήθηκε, στην οδό Λίτσια και η οποία φέρει την υπογραφή του 41χρονου αστέρα.

Ο μεγάλος αρχηγός της Ρόμα αποφάσισε αυτήν τη σεζόν να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από σχεδόν δυόμισι δεκαετίες. Η συγκίνηση για τους ποδοσφαιρόφιλους ήταν μεγάλη, καθώς ο Τότι αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες μορφές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που αρνήθηκε να πάει σύμφωνα με τις επιταγές του και να παραμείνει σε ολόκληρη την καριέρα του στους «τζιαλορόσι». Ακόμη και κάποιοι μεγάλοι του «εχθροί» -όπως και της ομάδας του- εξέφρασαν τον σεβασμό τους προς το πρόσωπό του.

Φαίνεται, όμως, πως δεν συμμερίζονται όλοι αυτήν την άποψη. Στην τοιχογραφία που απεικόνιζε τον πρώην αρχηγό των «τζιαλορόσι» και έχει τα λόγια «Σε Υπεράσπιση Μιας Αιώνιας Αγάπης», έγραψαν στο πάνω μέρος της τη φράση: «Totti Mafia Capitale» («Τότι Μαφία της Πρωτεύουσας»).

Αυτή, φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τοιχογραφία ή κάποια άλλη αφιερωμένη στον Τότι τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης. Το ίδιο σημείο είχε βανδαλιστεί τον Ιούνιο. Σε όλες τις περιπτώσεις καθαρίστηκαν τις αμέσως επόμενες ώρες, καθώς για τη Ρόμη αποτελούν τουριστική ατραξιόν. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και τώρα…