Το πρώτο ματς των πλέι οφ είχε θέαμα και νικητή τον Άρη, ο οποίος άφησε στο -3 τον ΟΦΗ.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων έστειλαν το μήνυμα τους κατά του ρατσισμού, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του ματς οι δύο αντίπαλοι πρόσφεραν θέαμα και μετά το τέλος του αγώνα ο Άρης πανηγυρίζει για τους τρεις βαθμούς και ο ΟΦΗ ψάχνει να βρει τον λόγο της ήττας, σε ένα ματς που προηγήθηκε. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι τα πλέι οφ άρχισαν καλά και την Κυριακή αναμένεται ακόμη καλύτερη συνέχεια με τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Το ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης», για να επικεντρωθούμε σε αυτό, είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του, με τον Άρη να απειλεί με τους Ιντέγε και Βέλεθ στο πρώτο 10λεπτο και τον ΟΦΗ να απαντάει στη συνέχεια, αρχικά με μια ευκαιρία του Ναμπί στο 19′ και αμέσως μετά, στο 21′, με το 0-1 από το σουτ του Σακόρ μετά το γύρισμα του Μάνου. Ο τελευταίος είχε μεγάλη ευκαιρία στο 29′ για να κάνει το 0-2 αλλά αστόχησε με το αριστερό και το… μετάνιωσε πικρά στο 42′, όταν είδε τον Μπρούνο Γκάμα να ισοφαρίζει σε 1-1 με δυνατό σουτ μετά την πάσα του Ρόουζ.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό και φάσεις και για τις δύο ομάδες, οι οποίες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες να παίξουν ανοιχτά, έληξε ισόπαλο. Και ήταν και το δίκαιο αυτό, με βάση όσα έδειξαν σε αυτό το διάστημα Θεσσαλονικείς και Κρητικοί.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, ο Άρης ήταν αυτός που ξεχώρισε και τελικά ανταμείφθηκε και με τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ ανέβασε στροφές μετά το 65′ και αφού πρώτα είχε μια καλή στιγμή με τον Φετφατζίδη, πήρε το προβάδισμα στο 73′ με το εκπληκτικό φάουλ του Μπρούνο Γκάμα που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γουόλι (2-1).

Και μέχρι να ανασυνταχθεί ο ΟΦΗ για να προσπαθήσει να απαντήσει, ήρθε στο 80′ και το 3-1 από το κοντινό διαγώνιο σουτ του Κόρχουτ, μετά την ωραία συνεργασία των Φετφατζίδη-Λάρσον, για να «κλειδώσουν» οι Θεσσαλονικείς το τρίποντο και πατήσουν στην 5η θέση, αφήνοντας στην 6η και το -3 τους Κρητικούς.

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σόουζα (90′ Μπαγκαλιάνης), Κόρχουτ, Σάσα (90′ Τόνσο), Βέλεθ, Φετφατζίδης (83′ Μπα), Γκάμα (83′ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63′ Μαντσίνι).

ΟΦΗ: Γουόλι, Μαρινάκης (85′ Μπράουν), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (85′ Νοικοκυράκης), Σακόρ (56′ Στάικος), Νέιρα, Ναμπί (85′ Ζοάο), Σεμέδο, Μάνος (65′ Φιγκεϊρέδο).