Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Γιαννούλη, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στην Τούμπα απέναντι στον Άγιαξ.

Προηγήθηκε, αλλά ισοφαρίστηκε (2-2) από γκολ με κόντρα του Χούντελαρ, παίζοντας στα ίσια την ομάδα που πέρυσι έφτασε στους «4» του Champions League.

Το καλοκαίρι του 2010 ο ΠΑΟΚ δεν κατάλαβε πότε ο Άγιαξ έκανε το εις βάρος του 1-0 σε 1-3, έναν Άγιαξ που στο τέλος γλίτωσε την ήττα (3-3). Εξι χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν κατάλαβε πως έχασε στο φινάλε από τον Αίαντα, το κακό τρίτωσε απόψε στην κατάμεστη Τούμπα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κοίταξαν στα μάτια τον πανίσχυρο Άγιαξ, επέστρεψαν από το εις βάρος τους 0-1, προηγήθηκαν 2-1, έχασαν ευκαιρίες για ένα τουλάχιστον ακόμα γκολ και έφυγαν από το γήπεδο ξανά χωρίς να κερδίσουν τον Άγιαξ. Πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα αν στο διάστημα που η Τούμπα… έβραζε, ο Πέλκας ευστοχούσε και έκανε γκολ τη μεγάλη στιγμή του.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά (79’ Στοχ), Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (73’ Αουγκούστο), Πέλκας (64’ Λημνιός), Άκπομ

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Βέλτμανς, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζραουί (83’ Μάριν), Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζίγιεχ (82’ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33’ Χούντελαρ), Τάντιτς.

Πηγή: gazzetta.gr