«Το κλίμα από τη Super League δεν ήταν υποστηρικτικό»

Τι αναφέρουν στο κείμενο που στάλθηκε στους διαιτητές οι αντιπρόσωποί τους


ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
18:10
04/01/2019
«Το κλίμα από τη Super League δεν ήταν υποστηρικτικό»
1
loading

Το κλίμα από όσα συζητήθηκαν και έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ΕΠΟ, Πολιτείας, Super League, FIFA/UEFA και Αστυνομίας μετέφεραν στους συναδέλφους τους -με σχετικό mail- οι τέσσερις αντιπρόσωποι των διαιτητών, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλος, Κωσταράς και Δημητριάδης. Στο κείμενό τους, που αναμεταδίδει η ιστοσελίδα soccerplus.gr, οι ρέφερι κάνουν λόγο για θετικό κλίμα από πλευράς ΕΠΟ, υφυπουργού και FIFA ΚΕΔ, αλλά όχι και από τη Super League.

Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε η αντιπροσωπεία των διαιτητών με τους αρμόδιους φορείς (Πρόεδρος ΕΠΟ Υφυπουργός, Πρόεδρος SL, Εκπρόσωπος UEFA FIFA ΚΕΔ, αστυνομία) έχουμε να σας μεταφέρουμε τα εξής.

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα της συνάντησης το οποίο από την πλευρά της ΕΠΟ ήταν θετικό αναφέροντας μας μια σειρά δεσμεύσεων όπου θα τα αναλύσουμε παρακάτω.

Από την πλευρά της FIFA ΚΕΔ υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός με εμάς και η διάθεση επίλυση λύσεων με προτάσεις.

Από την πλευρά της κυβέρνησης και από την μεριά του υφυπουργού μας δεσμεύτηκε την κάθε βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόβλημα μέσω της ΚΕΔ.

Από πλευράς SL το κλίμα δεν ήταν υποστηρικτικό όπως από τους άλλους φορείς.

Αναλυτικά

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεσμεύτηκε:

Αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα σχετικά με τις δυσμενείς δηλώσεις κατά της διαιτησίας

Πρόστιμα και ποινές από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ανεξάρτητα από τις πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν από την ΕΠΟ με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή (πρόταση υφυπουργού).

Πρόταση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αστυνομίας για ίδρυση άτυπου οργάνου πρόληψης και αποφυγής φαινομένου βίας. Άμεση διαλεύκανση των υποθέσεων μέσω του ανώτατου κλιμακίου αντιμετώπισης αθλητικής βίας της αστυνομίας.

Παρουσία προέδρου της ΕΠΟ και απεσταλμένου της FIFA UEFA στο επόμενο ΔΣ της SL με σκοπό την εκτόνωση του αρνητικού κλίματος απέναντι στους Έλληνες διαιτητές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας διεμήνυσε ότι στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και είναι ο μόνος αρμόδιος μαζί με την ΚΕΔ για την έλευση η μη ξένων διαιτητών.

Παρότρυνση προς τους διαιτητές να καταγράφουν οτιδήποτε υποπίπτει στην αντίληψη τους με σκοπό την άμεση αυστηρή επιβολή ποινών.

Πρόταση μέσω απεσταλμένου της FIFA να παρέχει τεχνογνωσία από άλλες χώρες όπως Αγγλία και επανεξέταση εφαρμογής πειθαρχικού κώδικα.

Από την πλευρά της SL δεν έγινε πρόταση με σκοπό την εκτόνωση του ήδη τεταμένου κλίματος και αρκέστηκε να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων.

Η αντιπροσωπεία των διαιτητών μετέφερε τα εξής.

Την δυσαρέσκεια του σώματος για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της SL.

Ζήτησε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα περί δυσμενών κρίσεων και αυστηροποίηση των ποινών
Προσπάθεια επιβολής νόμου Κοντονή και αυστηρός έλεγχος δημοσιευμάτων ΜΜΕ που υποκινούν τη βία.

Ζητήσαμε από την SL να ρίξει τους τόνους με σκοπό να συνεχιστεί ομαλά το πρωτάθλημα.

Ενημερώσαμε τον προβληματισμό μας για τα οικονομικά θέματα (εργόσημο FL) τα οποία θα συζητηθούν στο επόμενο σεμινάριο με ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Κλείνοντας ενημερώσαμε σε περίπτωση άρσης της αποχής το σώμα θα επανεξετάσει την στάση του σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω δεσμεύσεων.

Αφού λάβετε υπόψη τα παραπάνω θα κληθείτε σε επόμενο email να ψηφίσετε για την άρση ή μη της αποχής.

Η ψηφοφορία λήγει στις 17:30 οποιαδήποτε ψήφος πέραν του χρονικού ορίου θα προσμετρηθεί υπέρ της πλειοψηφίας των ψήφων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar kyrik

    Δεν φτάνει που οι διαιτητές τα έχουν κάνει μπάχαλο να τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους (είτε λόγω εντολών, είτε λόγω ανεπάρκειας) άλλά κάνουν και τούς δύσκολους. Αν πράγματι ενδιαφέρονται για το άθλημα θα έπρεπε να δεχθούν αυστηροποίηση των ποινών για τις κακές διαιτησίες ώστε σιγά σιγά να απομακρυνθούν οι εντολοδόχοι και οι ανεπαρκείς διαιτητές. Έχουν όμως την αβάντα της ΕΠΌ και της ΚΕΔ που τούς βολεύει η παρούσα κατάσταση και βρίσκουν και τα κάνουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει