Το τελευταίο ραντεβού μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Αλαφούζου, όσον αφορά τις όποιες εξελίξεις που θα αφορούν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν πήγε όπως θα επιθυμούσε ο κόσμος της ομάδας, που συνεχίζει να αγωνιά για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες για δεύτερη φορά εντός 48 ωρών από το πρώτο τους ραντεβού, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι η διαφορά στο οικονομικό σκέλος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στον επικεφαλής της ΚΑΕ να μπει μπροστάρης και στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να τρέξει το όραμά του για το PAO Foundation.

«Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ήταν το… ζουμί από την πρώτη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά το ραντεβού.

Όμως, ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί η άλλη πλευρά. Αυτή του Γιάννη Αλαφούζου. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τις προσεχείς ώρες. Βασικά, θα είναι η πρώτη του… επίσημη εμφάνιση έπειτα από πολλούς μήνες, με τον κόσμο της ομάδας να ζητά επιτακτικά πλέον να μάθει τι συμβαίνει από τα χείλη (ή έστω το… πληκτρολόγιο) του επικεφαλής της ΠΑΕ.

Τα μέχρι στιγμής οικονομικά στοιχεία που ήρθαν με επισημότητα στη δημοσιότητα, επίσης προέκυψαν από την ανακοίνωση της πλευράς Γιαννακόπουλου. «Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών», αναφερόταν σχετικά.

Τις τελευταίες ώρες βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα νούμερα, που κινούνται στο ίδιο ή παρεμφερές επίπεδο. Το σίγουρο είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία, που τόσο πολύ θα ήθελαν όλοι όσοι αγωνιούν για τον σύλλογο να μάθουν. Και θα είναι, ούτως ή άλλως, ο σοβαρότερος παράγοντας που θα κρίνει τις όποιες εξελίξεις.

Ωστόσο, πληροφορίες που μεταδίδονταν σήμερα από τα «πράσινα» ρεπορτάζ, άφησαν να εννοηθεί πως υπάρχει μία -μικρή είναι η αλήθεια- προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών.

Επίσης, το θέμα του υποβιβασμού της ομάδας για οικονομικούς λόγους, επίσης δεν είναι ένα σενάριο που «παίζει». Πρώτον, διότι μια διάλυση της εταιρίας για οικονομικούς λόγους δεν δίνει στην ομάδα το δικαίωμα να αρχίσει την προσπάθεια αναρρίχησής της από τη Γ’ Εθνική, αλλά πλέον αυτό θα συμβαίνει από τα τοπικά πρωταθλήματα. Κοινώς, θα χρειαστούν πολύ περισσότερα χρόνια για την επάνοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίπτωση της ΑΕΚ. Επίσης, όλα τα ονομαστικά χρέη δεν διαγράφονται, αλλά θα συνεχίσουν να «κυνηγούν» όσους τα έχουν.

Με άλλα λόγια, το τοπίο είναι πολύ θολό και μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να το διαλευκάνει. Ο Γιάννης Αλαφούζος…