Μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν, που ακολούθησε μια ακόμα δυσκολότερη, οι Τελικοί του ΝΒΑ είναι γεγονός. Οι Σανς και οι Μπακς είναι οι δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής και σύντομα μια από τις δύο θα έχει τον πολυπόθητο τίτλο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις φαβορί για την κατάκτηση είναι η ομάδα του Φοίνιξ και αουτσάιντερ είναι το Μιλγουόκι. Σε αυτό έχει συντελέσει η έντονη πεποίθηση ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού δεν θα πάρει μέρος. Στην καλύτερη περίπτωση θα χάσει μέρος των Τελικών και κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει καν να πάρει μέρος, ο οποίος φυσικά έχει ταξιδέψει με την ομάδα του στο Φοίνιξ.

Οι Μπακς κέρδισαν τους Χοκς, με τον Έλληνα σταρ να είναι εκτός στα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς, αλλά οι Τελικοί είναι άλλο πράγμα. Ο Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του και η απουσία του στοιχίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πιθανότητες άλλαξαν και πλέον φαβορί είναι οι Σανς, που είχαν και μερικές ημέρες ξεκούρασης παραπάνω.

Ο Γιάννης είναι προφανές ότι θα κάνει τα πάντα για να αγωνιστεί, αλλά είναι σαφές ότι δεν εξαρτάται από αυτόν, αφού υπάρχει και ένα όριο στο ρίσκο που μπορεί να πάρει με το τραυματισμένο του γόνατο.

Πηγή: gazzetta.gr