O Βασίλης Γεραγωτέλλης περιγράφει για το πώς έζησε την επίθεση στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης. Το safety room, οι σειρήνες που ηχούσαν και οι κρότοι που ακουγόντουσαν και δεν ήξερε τι συμβαίνει.

«Σε διάστημα 20-25 λεπτών ακούστηκαν 6-7 φορές οι σειρήνες. Ήμουν μέσα στο safety room που έχει το διαμέρισμά μου. Και περίμενα. Απέξω άκουγα μπαμ και μπουμ και δεν ήξερα τι θα βρω μόλις βγω». Η μαρτυρία του Βασίλη Γεραγωτέλλη, βοηθού του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τη νύχτα τρόμου που έζησε η πόλη του Ισραήλ είναι το λιγότερο ανατριχιαστική!

Το Τελ Αβίβ δέχτηκε καταιγισμό πυραύλων και τόσο ο Γεραγωτέλλης, όσο και ο Σφαιρόπουλος πέρασαν αρκετές ώρες στο καταφύγιο.

«Ήμασταν δασκαλεμένοι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά τρία χρόνια τώρα δεν χρειάστηκε. Το βράδυ, είχα μάθει από φίλους Ισραηλινούς ότι η νύχτα θα είναι δύσκολη. Κατά τις 20:50 ακούστηκαν οι σειρήνες! Ήταν η δεύτερη φορά που τις ακούω. Την πρώτη ήταν για την ημέρα μνήμης, όπου ηχούν για να τιμήσουν τους στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή του. Χθες ηχούσαν πιο δυνατά. Στο διαμέρισμα που μένω υπάρχει safety room. Μόλις άκουσα τις σειρήνες, ήρθε και μήνυμα από την ομάδα, για να πάμε στο καταφύγιο. Ευτυχώς προχθές αναχώρησε η οικογένειά μου για την Ελλάδα και ήμουν μόνος μου», είπε στο gazzetta.gr o Γεραγωτέλλης, συμπληρώνοντας πως από μαρτυρίες φίλων και γνωστών, αυτή λογίζεται ο μεγαλύτερος σε διάρκεια συναγερμός στην ιστορία της πόλης του Τελ Αβίβ!

Και συνέχισε: «Αυτό το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και μπετόν και αντέχει σε τέτοιες επιθέσεις. Ξέρουμε ένα φίλο που το σπίτι του χτυπήθηκε και δεν έπαθε τίποτα. Ευτυχώς στη γειτονιά που μένω δεν έπεσαν πύραυλοι, και οι θόρυβοι που άκουγα ήταν από την άμυνα του Ισραήλ που χτυπούσε στον αέρα τους πυραύλους. Ξέρω ότι στη Χολόν, που είναι ο Στέφανος Δέδας πύραυλοι έπεσαν στον δρόμο. Είμαι μεγαλωμένος στη Χίο και ξέρω πως είναι να πετάει ένα μαχητικό πάνω από το κεφάλι σου, αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχα ζήσει».
Νέος γύρος επιθέσεων τα ξημερώματα!

Ο Βασίλης Γεραγωτέλλης έμεινε για κάτι παραπάνω από μισή ώρα στο ειδικό δωμάτιο, μιλώντας με την οικογένειά του και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (ο οποίος έζησε τη νύχτα στο δικό του δωμάτιο μαζί με την οικογένειά του), αφού το ρεύμα και οι τηλεπικοινωνίες δεν επηρεάστηκαν. Όμως τα ξημερώματα, οι σειρήνες ήχησαν ξανά.

«Γύρω στις τρεις παρά, είχαμε νέο γύρο. Μπήκα ξανά στο safety room και τελικά κοιμήθηκα εκεί, μέχρι το πρωί που ξύπνησα από τηλέφωνα και μηνύματα».

Πηγή: gazzetta.gr