Η δολοφονία δυο Αφροαμερικανών, μιας 16χρονης και ενός 40χρονου, εξόργισε τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Η Μακία Μπράιαντ σκοτώθηκε προ ημερών από πυροβολισμούς λευκού αστυνομικού, στο Οχάιο των ΗΠΑ, ενώ λίγες ώρες αργότερα, είχαμε το θάνατο του Άντριου Μπράουν τζούνιορ στην πόλη Ελίζαμπεθ στη Βόρεια Καρολίνα. Ο 40χρονος «τραυματίστηκε θανάσιμα» από τις σφαίρες αστυνομικού που εκτελούσε ένταλμα έρευνας.

Ο Τζέιμς δεν έκρυψε την οργή του στο άκουσμα των δυο αυτών ειδήσεων. Ο παίκτης των Λέικερς πόσταρε τη φωτογραφία του αστυνομικού που σκότωσε την 16χρονη, του Νίκολας Ρίερντον, αναφέροντας «είσαι ο επόμενος #απόδοση ευθυνών», αφήνοντας να εννοηθεί πως θα είναι ο επόμενος που θα καταδικαστεί μετά τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ.

Άμεσα, ο Λεμπρόν Τζέιμς κατέβασε το συγκεκριμένο tweet και ζήτησε συγγνώμη: «Ο θυμός δεν κάνει σε κανέναν από μας καλό κι αυτό αφορά και εμένα. Η συγκέντρωση όλων των γεγονότων και η μόρφωση αρκεί. Η οργή μου παραμένει για ό,τι έγινε σε αυτό το μικρό κορίτσι. Τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και η δικαιοσύνη θα κυριαρχήσει στο τέλος», έγραψε.

«Είμαι τόσο κουρασμένος να βλέπω μαύρους να σκοτώνονται από την αστυνομία. Κατέβασα το tweet μου γιατί κάποιοι το χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν περισσότερο μίσος. Δεν έχει να κάνει με τον αστυνομικό, αλλά με ολόκληρο το σύστημα και πάντα εκμεταλλεύονται τα λόγια μας για να παράγουν περισσότερο ρατσισμό. Ζητώ απεγνωσμένα περισσότερη απόδοση ευθυνών», ήταν το τελευταίο tweet του προτού κλείσει ο ίδιος εντελώς το θέμα.