Την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ για τα επόμενα τρία χρόνια ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία ουσιαστικά επισημοποίησε ένα deal που ήταν γνωστό εδώ και μήνες. Όπως προκύπτει, το ποσό που θα εισπράξει θα είναι συνολικά 8 εκατ. ευρώ.

Ο 25χρονος Σέρβος σέντερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό μετά από μια πενταετία, στην οποία είχε μια πολύ ενεργή παρουσία.

Ο Μιλουτίνοφ ξεκίνησε την καριέρα του στην Χέμοφαρμ, στη συνέχεια αγωνίστηκε τρία χρόνια στην Παρτίζαν, ενώ από το 2015 βρίσκεται στον Πειραιά, για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων».

Συνολικά μέτρησε 140 ματς στην Euroleague, έχοντας 6,7 πόντους και 4,5 ριμπάουντ μ.ο., ωστόσο η φετινή σεζόν ήταν και η καλύτερη της καριέρας του με 11,7 πόντους και 7,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

«Μια εύκολη απόφαση»

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Σέρβος σέντερ πραγματοποίησε δηλώσεις, μέσω των οποίων επισήμανε:

«Μετά από πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό, ήταν η ώρα για ένα νέα κεφάλαιο στην καριέρα μου. Οι αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου ήταν κάποιες εύκολες και κάποιες δύσκολες. Όμως όχι αυτή.

Πρόκειται για ένα κλαμπ με τεράστια παράδοση, έναν πρόεδρο που αγαπάει την ομάδα, έναν πολυνίκη προπονητή, έναν εξαιρετικό οργανισμό.

Είναι τιμή να είμαι παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και γνωρίζω πολύ καλά τις ευθύνες και τους στόχους που έχει ένα τόσο μεγάλο όνομα.

Ανυπομονώ για το νέο ξεκίνημα. Τα λέμε σύντομα στη Μόσχα».