Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια του US Open έπειτα από την ήττα – σοκ που υπέστη με 3-2 σετ από τον Ντόμινικ Στρίκερ, νούμερο 128 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP. Παρά την απογοήτευσή του, όμως, ικανοποίησε τα αιτήματα των fans του που του ζητούσαν αυτόγραφα.

«Δεν ήταν εύκολο πράγμα να μείνω εκεί (και να υπογράψω αυτόγραφα). Είδα, όμως, τα πρόσωπα των παιδιών κι αυτό άγγιξε την καρδιά μου γιατί ήμουν στη θέση τους μια φορά κι έναν καιρό», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε:

https://twitter.com/TheTennisLetter/status/1696978486764908599

«Είχα ως πρότυπα παίκτες που βρίσκονταν στη θέση που είμαι εγώ τώρα και νιώθω πως είμαι παίκτης που θα μπορούσε κάποιος να έχει ως πρότυπο. Πιθανώς όχι στο επίπεδο που έχουν ως πρότυπο τον Ρότζερ Φέντερερ, τον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά είμαι κάπου ανάμεσα στους… αντικαταστάτες. Παρεμπιπτόντως, ένιωσα καλά (που μοίρασα αυτόγραφα) αν και μέσα μου το πρώτο πράγμα που μου έλεγε ο εαυτός μου να κάνει ήταν να φύγω από το court και να καθαρίσω το μυαλό μου από τις σκέψεις μου. Ωστόσο, έπρεπε να το κάνω (να υπογράψω αυτογράφα). Ελπίζω να έκανα τον κόσμο χαρούμενο», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα.

«Δεν θα ρίξω την ευθύνη σε κανέναν από την ομάδα μου. Τα πάντα στο court είναι υπό τον δικό μου έλεγχο και ο τρόπος που μπορώ να παίξω φαίνεται στο γήπεδο. Αν δεν μπορώ να αποδώσω, δεν θα πάω καλά. Αυτό συνέβη φέτος το καλοκαίρι. Δεν ήμουν ικανός να φέρω καλά αποτελέσματα», είπε.

Έπειτα, στις δηλώσεις που έκανε στο Eurosport, ανέφερε: «Η ιδέα να φέρω τον Μαρκ (σ.σ. Φιλιππούση) ήταν δική μου. Η συνεργασία μας για αυτό το καλοκαίρι έκλεισε εδώ. Ήταν κάτι που είχαμε αποφασίσει από πριν. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσω με το δικό μου team στο οποίο είναι και ο πατέρας μου.

Εύχομαι να παίξω όπως έπαιξα στην αρχή της χρονιάς και να τελειώσω με υψηλότερη βαθμολογία από αυτή που έχω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχω πέσει αρκετά, αυτή την εβδομάδα είχα ευκαιρία γιατί δεν είχα πολλούς πόντους να υπερασπιστώ».

Ο αντίπαλός του τρογουδούσε Γουίτνεϊ Χιούστον πριν τον αποκλείσει

Στο μεταξύ, viral έγινε βίντεο που δείχνει τον Ντόμινικ Στρίκερ να τραγουδάει το «I Wanna Dance With Somebody» της Γουίτνεϊ Χιούστον πριν από την έναρξη του 5ου και καθοριστικού σετ. Το τραγούδι ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου κι ο Στρίκερ δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και.. παρασύρθηκε από το ρυθμό της τεράστιας επιτυχίας.

https://twitter.com/Olly_Tennis_/status/1696969705951465668