Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το φαβορί για τη νίκη κόντρα στον Ντόμινικ Στρίκερ και την πρόκριση στους «32» του US Open, κάτι που θα αποτελούσε και ισοφάριση της καλύτερης επίδοσής του στο τουρνουά, αλλά τελικά έπεσε θύμα έκπληξης αφού ηττήθηκε με 3-2 σετ και αποκλείστηκε πρόωρα.

Ο 21χρονος Στρίκερ είναι Νο128 στην παγκόσμια κατάταξη, οπότε όλοι περίμεναν ότι ο Έλληνας τενίστας θα έπαιρνε εύκολα την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν έτσι και είχαμε, δυστυχώς για τον Τσιτσιπά, μεγάλη έκπληξη.

Ο Ελβετός έδειξε από την αρχή της διαθέσεις του παίζοντας επιθετικό τένις και τελικά στο 11ο game του πρώτου σετ κατάφερε να κάνει το break και τελικά με 7-5 να κάνει το 1-0. Ο Στέφανος, όμως, αντέδρασε, μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και κατάφερε τελικά να το πάρει με 7-6 στο tie break, ενώ ακριβώς το ίδιο έγινε και στο τρίτο: 7-6 στο tie break.

Ο Τσιτσιπάς, έτσι, βρέθηκε να προηγείται με 2-1 και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε και το επόμενο και θα καθάριζε, αλλά ο Στρίκερ εντυπωσίασε με την αντίδρασή του, έκανε δύο break και τελικά ήταν η σειρά του να επικρατήσει με 7-6 στο tie break και να κάνει το 2-2.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο 5ο και τελευταίο σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς… κατέρρευσε και τελικά το έχασε με 6-3 και μαζί έχασε και το αγώνα, γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό στο US Open, στο οποίο πάντως ούτως ή άλλως δεν τα πάει γενικά καλά.

Τα σετ: 5-7, 7-6, 7-6, 6-7, 3-6