Στο «Στάδιο Παναιτωλικού» στο Αγρίνιο, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το ματς, όμως, θα απασχολήσει για την έλλειψη της goal-line technology στην Ελλάδα μιας και στο 64′ η προσπάθεια του Νίκου Καρέλη του Παναιτωλικού ενδεχομένως να πέρασε τη γραμμή, αλλά δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα που να το επιβεβαιώνει ή να το απορρίπτει μιας και το VAR δεν έχει αυτό το εύρος κάλυψης. Στην εξέλιξη, πάντως, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε δίχτυα, έμεινε με τη… χαρά, αφού το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Παναιτωλικός στο πρώτο του ματς στη σεζόν (σ.σ. αναβλήθηκε το παιχνίδι του στην πρεμιέρα) αρκέστηκε στο βαθμό, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στους τέσσερις και για την ώρα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης.

Με το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα να κυλάει σε υποτονικό ρυθμό και χωρίς κάποια τελική από τις δύο ομάδες, ο Παναιτωλικός ανέβασε στροφές και στο 23΄ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν μετά από σέντρα του Καρέλη, ο Ντίαζ έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή, απέφυγε δύο παίκτες τους ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά είδε το σουτ του να καταλήγει στον Κλέιμαν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός απάντησε, αλλά ο Καπίνο είπε «όχι» στον Τζίνο. Στο 44΄ ο Ουρουγουανός του Παναιτωλικού ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε ευκαιρία των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είχε κατεβάσει ρολά και οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια ισόπαλες στο 0-0.

Στην επανάληψη και μετά το αδύναμο σουτ του Καρέλη στο 54΄, ο Έλληνας επιθετικός του Παναιτωλικού είχε στο 60΄ και δεύτερη ευκαιρία, αλλά το σουτ του αρχικά σταμάτησε στον Κλέιμαν και με δεύτερη προσπάθεια έφτασε κοντά στο 1-0, αλλά οι παίκτες του ΠΑΣ απέκρουσαν στη γραμμή. Στο 64΄ και για λίγα λεπτά ο ΠΑΣ «πάγωσε» τους γηπεδούχους, αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη. Ο Γκάρο βρήκε δίχτυα για τους φιλοξενούμενους, αλλά τελικά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πέντρο προσπάθησε με τακουνάκι να χαρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην ομάδα του, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθήνας)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Λιάβας (72′ Μπακάκης), Ντουάρτε, Μλάντεν, Μάλης, Σίλβα (72′ Ανιόρ), Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα, Πέρες, Ντίαζ (85′ Σενγκέλια), Καρέλης (85′ Πέντρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης (79′ Ροσέρο), Τζίμας (90+4′ Μπάλαν), Μπατίστ (58′ Γκάρο).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜ. ΑΓ. ΓΚ. Β.

  1. ΠΑΣ Γιάννινα 2 3-0 4
  2. ΠΑΟΚ 1 3-0 3
  3. Ολυμπιακός 1 2-0 3
  4. ΟΦΗ 1 3-2 3
  5. ΝΠΣ Βόλος 1 2-2 1
  6. Λαμία 1 2-2 1
  7. Παναιτωλικός 1 0-0 1
  8. ΑΕΚ 0 0-0 0
  9. Ατρόμητος 0 0-0 0
  10. Παναθηναϊκός 0 0-0 0
  11. Άρης 1 2-3 0
  12. Πανσερραϊκός 1 0-2 0
  13. Αστέρας Τρίπολης 1 0-3 0
  14. Κηφισιά 1 0-3 0