Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και τελικά στο δεύτερο δέχθηκε δύο γκολ και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Μπράγκα, η οποία είπε «ευχαριστώ» στον Σπόραρ για μια απίστευτη ευκαιρία που έχασε όταν το σκορ ήταν στο 1-0, αλλά οι ελπίδες του για πρόκριση σε όμιλο του Champions League παραμένουν ζωντανές αφού στο 95′ ο Μαντσίνι μείωσε σε 2-1 και η ανατροπή μπορεί να έρθει στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, το οποίο πρέπει να είναι γεμάτο.

Έχοντας σαν παράδειγμα προς αποφυγή τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, όπου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από την αρχή, οι Πράσινοι μπήκαν πολύ καλύτερα τώρα στο ματς και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Μάγκνουσον που έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το φάουλ του Πέρεθ.

Μια φάση που τόνωσε την αυτοπεποίθηση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Μαντσίνι να σημαδεύει δοκάρι στο 8′ αλλά τη φάση να είναι ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ. Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός πατούσε πολύ καλά και ήλεγχε την κατάσταση, οπότε η απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι υπέρ των Πορτογάλων στο 16′ για ανατροπή του Μπρούμα από τον Βαγιαννίδη ήταν σοκ. Στο VAR, όμως, είδαν ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι και κάλεσαν τον ρέφερι, ο οποίος είδε τη φάση και ακύρωσε την απόφασή του.

Ο κίνδυνος, επομένως, απομακρύνθηκε και οι Πράσινοι ηρέμησαν, έχοντας την επόμενη καλή προσπάθειά τους στο 30′ με το σουτ του Παλάσιος που απέκρουσε ο Ματέους. Λίγα λεπτά μετά, στο 36′, η Μπράγκα έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αντρέ Όρτα να παίρνει τη θέση του τραυματία Μουστράτι, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με την ευακαιρία των Πράσινων στις καθυστερήσεις, όταν ο Παλάσιος έκανε επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Ματέους πρόλαβε τον Σπόραρ.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό στον οποίο έλειψε μόνο το γκολ, αλλά το δεύτερο ήταν κακό και φάνηκε από νωρίς… Στο 48′ χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Μπρινιόλι για να μην ανοίξει το σκορ για τους Πορτογάλους με προβολή ο Ρουίθ, ο οποίος τελικά το έκανε τρία λεπτά μετά με σουτ από το ύψος της περιοχής (1-0).

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρέθηκε να κυνηγάει και στα επόμενα λεπτά έδειχνε επηρεασμένη ψυχολογικά αλλά στη συνέχεια ηρέμησε και είχε τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη, την ασύλληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, στο 62′, με τον Σπόραρ που το μόνο που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία μετά το πάρε-βάλε του Μαντσίνι. Ο Σλοβένος φορ, όμως, με κάποιον τρόπο κατάφερε να αστοχήσει…

Η ισοφάριση, επομένως, δεν ήρθε, ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Σπόραρ για να βάλει τον Ιωαννίδη και τα πράγματα στράβωσαν αρκετά για τους Πράσινους στο 74′, όταν η άμυνα… κοιμήθηκε έπειτα από εκτέλεση πλάγιου άουτ και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Τζάλο που έκανε το 2-0.

Αν έμενε αυτό το σκορ, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά την πρόκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός, όπως και με τη Μαρσέιγ, βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις. Στο 95′ ο Ιωαννίδης πήρε πολύ ωραία την κάθετη για τον Μαντσίνι και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, με τους Πράσινους να περιμένουν πλέον πώς και πώς τη ρεβάνς στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Φόντε, Νιακατέ, Βίκτορ Γκόμες, Μαρίν. Μουστράτι (36′ Α. Όρτα), Καρβάλιο, Ρ. Όρτα (85′ Κάστρο), Μπρούμα, Πίτσι (66′ Τζαλό), Αμπέλ Ρουίθ (86′ Μπανζά).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Τζούρισιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Σπόραρ (66′ Ιωαννίδης).