Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τη Σεβίλλη στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα στις δηλώσεις του στην Cosmote TV δεν αναφέρθηκε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά την επιδρομή Κροατών και Ελλήνων οπαδών, λέγοντας την άποψή του.

Ο Ισπανός προπονητής συνηθίζει να μιλάει και για θέματα που δεν αφορούν αποκλειστικά το ποδόσφαιρο και το έκανε για ακόμη μία φορά τώρα, σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός της Νέας Φιλαδέλφειας με τη δολοφονία ενός 29χρονου ανθρώπου.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της αυξημένης χοληστερίνης», είπε αρχικά ο Γκουαρδιόλα και συνέχισε.

«Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».